آخرین وضعیت مهاجرت و اخذ ویزا آمریکا برای ایرانیان ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱
آخرین وضعیت مهاجرت و اخذ ویزا و لاتاری امریکا و قوانین جدید امریکا برای ایرانیان سال ٢٠٢٠ و ۲۰۲۱
آخرین تغییرات و اخبار و شرایط مهاجرت و اخذ ویزای های ایالات متحده امریکا
?با توجه به اینکه ویزاچی تماسهای مکرری در زمینه مهاجرت و ویزا در رابطه با کشور امریکا دارد و متاسفانه افراد شیاد نیز با دادن اطلاعات غلط در ماهواره و تلویزیون قصد دارند از نا آگاهی ایرانیان سو استفاده کنند بر ان شدم که اطلاعات کاملی به صورت مستقیم از وب سایت اداره مهاجرت امریکا برای شما عزیزان در اینجا ترجمه و ارائه کنیم . متاسفانه ایرانیان عزیز زیاد اهل تحقیق نیستند و ندانستن زبان انگلیسی مشکل ایرانیان عزیز را چند برابر می کند و ناچارا رو به اگهی های دلالان مهاجرتی میبرند و اطلاعات نادرست دریافت می کنند
?خواهشمندیم اگر قصد مهاجرت به امریکا را دارید مطالب زیر را با دقت بخوانید !
در صورت تغییر هر قانونی اینجا توضیحات جدید را اپلود و اصلاح می کنیم .
منابع این پژوهش مستقیم از وب سایت اداره مهاجرت امریکا
فرمان (( بن )) و جلوگیری از ورود مهاجر دونالد ترامپ که به تایید دیوان عالی امریکا رسیده است چیست ؟
اما با روی کار آمدن جو بایدن، قانون منع ورود ایرانیان لغو شده است و ایرانیان می توانند مستقیما برای مهاجرت به آمریکا اقدام کنند. بنابراین نیازی به اقدام از طریق اخذ پاسپورت کشوری دیگر وجود ندارد.
⛔️این فرمان برای تمام افرادی که برای ورود به آمریکا نیازمند ویزا هستند (به استثنا ویزاهای تحقیقاتی و دانشجویی) اجرا می شود و داشتن خویشاوند نزدیک در آمریکا یا رابطه کاری با شرکت های آمریکایی هم باعث معافیت از ممنوعیت صدور ویزا نمی شود.
این قانون جدید شامل تمامی ملیت ها و مردم تمامی کشور ها میشود .
در این فرمان ٥ کشور منجمله مردم کشور ایران از ورود به کشور امریکا (( منع )) شده اند !
در این فرمان ایرانیانی که میخواهد در این کشور تحصیل کنند و تابعیت و پاسپورت دوم دارند تحت شرایط خاصی اجاره ورود دارند .
در این فرمان ایرانیان تا اطلاع ثانوی ممنوع الورود به امریکا هستند
?در این قانون به زبان ساده آمده است :
کشور ایالات متحده امریکا شرایط و مقرارات سختگیرانه برای ورود مهاجر به این کشور ٣٢٠ میلیون نفری اتخاذ میکند و شرایط خاص و محدودیت ویژه ای برای پناهندگان ایجاد میکند به نحوی که تعداد کمی پناهنده خواهد پذیرفت و هر شهروندی از هر جای دنیا که بخواهد وارد امریکا شود و ویزای مهاجرتی و اقامتی دریافت کند و در امریکا زندگی کند باید ثابت کند که حضور این شخص بر ضد منافع ایالات متحده امریکا نیست و بلکه این شخص میتواند انسان مفیدی برای اجتماع و اقتصاد امریکا باشد !
دقیقا قسمت سخت و پیچیده این فرمان همین است که شخص متقاضی جهت زندگی و اقامت در امریکا باید نشان دهد که حضورش میتواند به منافع ملی امریکا کمک کند . از جهت پکیجی از طرف اداره مهاجرت پیشنهاد شده است که (( ویور )) نام دارد .
ویوئر viewer فرم خاصی ندارد . ویوئر مدارک تحصیلی ، کاری ، اجتماعی و وضعیت حساب بانکی و توانایی های شخصی و اجتماعی و هنری و کاری شماست که باید تمیز و مشخص و مرتب به افیسر اداره مهاجرت ارائه بدهید .
افیسر اداره مهاجرت میتواند بر اساس این تجربیات شما تشخیص دهد که شما انسان مفیدی برای جامعه و کشور امریکا هستید یا خیر !!
هیچ اصل و اصولی هم بر این بررسی وجود ندارد و تمامش به تشخیص أفسر پرونده است !
البته وکلای معتبر در امریکا برای تهیه پکیج ویوئر به شما کمک میکنند و با دریافت مبلغی ویوئر شما را تکمیل میکنند .
ولی باز هم تاکید میکنم ، حتی اگر ویوئر خوب و مدارک عالی داشته باشید معنیش این نیست که حتما به شما ویزا و اجاره ورود به امریکا میدهند !
أفسر پرونده شما حتی ممکن است ویوئر شما را نگاه هم نکند و پرونده شما را رد کند !
ارائه پکیج ویوئر فقط ممکن است به شما جهت قبول شدن پرونده کمک کند .
نکته دوم !
⛔️ ورود ایرانیانی که پاسپورت ایرانی دارند و دارای خویشاوند نزدیک یا رابطه کاری با اشخاص آمریکایی به آمریکا هم ممنوع است.
امکان صدور ویور برای این افراد در متن دستور پیش بینی شده اما عملا در شرایط فعلی شانس زیادی برای دریافت ویور و ویزا وجود ندارد.
✅ صدور ویزاهای دانشجویی و تحقیقاتی متوقف نشده است اما ممکن است زمان بیشتری برای چک های امنیتی لازم باشد.
✅ افراد دارای گرین کارت به شرط رعایت سایر مقررات مشکلی برای تردد ندارند.
✅ افراد دارای Advance parole مشکلی برای بازگشت به آمریکا نخواهند داشت.
✅ افراد دوتابعیتی ( کسانی که پاسپورت دیگری به غیر از پاسپورت ایرانی دارند ) یا به زبان ساده کسانی که دو تابعیتی و پاسپورت دوم غیر ایرانی دارند به شرط سفر با پاسپورت غیرایرانی مشکلی نخواهند داشت.
?توضیح مهم ؛
در این بخش از فرمان و قانون جدید مهاجرت توضیح داده شده است که ایرانی که دارای تابعیت دوگانه هستند و پاسپورت دیگری به غیر از پاسپورت ایرانی دارند ، شامل بن (( پنج کشور ممنوع الورود )) به امریکا نمی شود ، منوط بر اینکه در کشور دیگه ای به غیر از ایران اقامت داشته باشند . و بتوانند ویوئر و حساب بانکی و مدارک لازم را به سفارت امریکا در همان کشور محله سکونت ارائه دهند .
?شایان ذکر است که ایرانیانی که دارای پاسپورت و تابعیت کشور دیگری هستند و در حال حاضر در ایران زندگی میکنند نیز میتوانند برای انواع ویزا جهت ورود به امریکا اقدام کنند ولی شانس انها از گروه اول کمتر است
⚠️ افراد دارای اقامت دائم کانادا می توانند تقاضای Waiver را همراه درخواست ویزا به سفارت آمریکا تحویل دهند اما احتمال دریافت ویزا برای این دسته از افراد هم زیاد نیست. بنابراین با داشتن ویزای اقامت کانادا نیز شما نمیتوانید به راختی به امریکا سفر کنید .
✅ هیچ ویزایی که تاکنون صادر شده ابطال نخواهد شد و کسانی که ویزای معتبر دارند می توانند بدون مشکل وارد آمریکا شوند.
⚠️ممنوعیت های فعلی به احتمال زیاد تا زمانی که دولت ایران با دولت آمریکا همکاری لازم و کافی انجام ندهد باقی خواهد ماند.
✅ رسیدگی به پرونده هایی که در USCIS است متوقف نخواهد شد.
رسیدگی به درخواست های ایرانیانی که داخل آمریکا هستند و نیازی به صدور ویزا ندارند، مانند افرادی که درخواست شهروندی خود را ارسال کرده اند یا افرادی که برای دریافت گرین کارت از داخل آمریکا اقدام کرده اند، ادامه خواهد داشت.
?⛔️دقت کنید⛔️ ?
?❗️ویزا های توریستی و گردشگری ، ترانزیت ، خویشاوندی ، هنرمندان ، افراد خاص و ورزشکاران ، مشاهیر و مخترعین و مکتشفین ، ازدواج ، پناهندگی ویزاهای کاری و تخصصی تا طلاع ثانوی برای ایرانیان تحت هیچ (( صادر )) نمیشود و این نوع ویزاها جواب داده نمیشود !!
اما با روی کار آمدن جو بایدن، قانون منع ورود ایرانیان لغو شده است و ایرانیان می توانند مستقیما برای مهاجرت به آمریکا اقدام کنند. بنابراین نیازی به اقدام از طریق اخذ پاسپورت کشوری دیگر وجود ندارد.
⛔️تحریم های مالی و مسائلی که باید ایرانیان مقیم جدید و قدیم امریکا بدانند :
?این موارد شامل ایرانیان دارای اقامت و دارندگان پاسپورت و تابعیت امریکا میشود :
?️تحریم ها و خطرات قانونی در امور مالی که ایرانیان ساکن امریکا و مهاجرینی که میخواهند اقدام کنند باید بدانند !
?سازمان نترل دارائی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا (OFAC) فهرست جدید بانک هایی که تحت تحریم قرار گرفته اند را منتشر کرد. اگر در این بانک ها تحت هر عنوانی حساب دارید و ساکن امریکا هستید لازم است فورا حساب خود را مسدود کنید و اگر پرونده شما در جریان است نباید پرینت حساب بانکی و دارایی خود را از این بانکها اعلام کنید :
– بانک سینا
– بانک پارسیان
– بلنک ملت
– بانک مهر اقتصاد
همچنین چندین شرکت بزرگ از جمله تراکتورسازی تبریز و فولاد مبارکه اصفهان نیز به فهرست شرکت های تحت تحریم اضافه شده اند و افراد مقیم آمریکا که به هر نوع سهام این این شرکت ها را در اختیار دارند باید نسبت به انتقال سهام خود اقدام کنند.
و کسانی که کارمند و یا از مدیران این شرکتها هستند نمیتوانند به امریکا مهاجرت کنند .
⚖?نکاتی در رابطه با انتقال پول و سرمایه از ایران به آمریکا:
۱- هرگونه نقل و انتقال پول بین ایران و آمریکا باید در چهارچوب مجوزهای سازمان OFAC یعنی اداره خزانه داری امریکا انجام شود .
کم یا زیاد بودن مبلغ مورد انتقال تاثیری در این موضوع ندارد .
۲- اعلام مبلغ مورد انتقال به آمریکا در فرودگاه به مقامات گمرکی هیچ ارتباطی با مساله تحریم ها ندارد و به معنای دریافت مجوز OFAC نیست.
۳- لزوم رعایت مقررات تحریم ها ارتباطی به مبلغ مورد نقل و انتقال ندارد و کمتر یا بیشتر از ۱۰ هزار دلار بودن مبلغ بی ارتباط با مساله تحریم ها است.
۴- داشتن حساب بانکی در ایران بویژه حساب هایی که سود سپرده پرداخت می کنند سرمایه گذاری در ایران محسوب می شود و نقض قوانین OFAC است.
۵- حواله پول به معنای اینکه مبلغی در ایران یا هر کشور دیگری به صرافی ها یا افراد داده شود و بدون امکان ردیابی منشا پول معادل آن در آمریکا به حساب شخص واریز شود، غیرقانونی است. حتی اگر مجوز OFAC را برای انتقال پول دارید باید مبلغ مورد نظر را از طریق یکی از بانک هایی که در لیست تحریم های مالی ایران نیست به یک بانک در کشور ثالث منتقل کنید و از طریق آن بانک به حسابتان در آمریکا واریز کنید. حواله های عرفی که قابل ردیابی نیستند علاوه بر نقض مقررات تحریم ها، مقررات مبارزه با پولشویی را هم نقض می کنند.
۶- داشتن هر نوع کسب و کاری در ایران از جمله داشتن سهام یا سهم الشرکه شرکت ها در ایران نقض مقررات OFAC است.
۷- اینکه افرادی را سراغ دارید که بدون رعایت مقررات تحریم ها مبالغ مختلفی را به آمریکا آورده اند یا دارای کسب و کار در ایران هستند و تاکنون دچار مشکل نشده اند دلیل قانونی یا امن بودن روش های آن ها نیست.
مقامات مسئول اجرای قوانین تحریم ها عوامل مختلفی را برای شروع پیگرد قانونی افراد مدنظر قرار می دهند. به علاوه سیستم بانکی آمریکا هم فیلترهای مخصوص به خود را برای شناسایی و گزارش موارد مشکوک به پولشویی و نقض تحریم ها دارند. ممکن است به دلایل مختلفی با بسیاری از موارد نقض تحریم ها برخورد قانونی نشود اما مجازات ها و تبعات نقض تحریم ها بسیار سنگین است و هنگامی فرد مورد تعقیب قانونی قرار بگیرد هزینه های بسیار هنگفتی را متحمل خواهد شد.
۸- دریافت مجوز افک ارتباطی به خروج ارز از ایران ندارد و شما قبل از انتقال پول باید از اینکه طبق قوانین ایران می توانید پول خود را از آن کشور خارج کنید مطمئن شوید. موارد زیادی از کلاهبرداری توسط افراد مدعی داشتن حساب و صرافی در کشورهایی مانند مالزی و ترکیه گزارش شده است.
?وضعیت لاتاری برای ایرانیان?
✅وضعیت لاتاری امریکا برای ایرانیان در شرایط فعلی ٢٠١٩ و ٢٠٢٠
??? نتایج قرعهکشی ویزای گوناگونی (لاتاری) فقط از طریق سایت زیر قابل دسترسی خواهد بود:
https://dvlottery.state.gov/
? ایرانیانی که در این قرعهکشی انتخاب می شوند، چنانچه خارج از آمریکا باشند( ساکن ایران باشند ) و یا در کشورهای همسایه ایران مقیم باشند همانند ترکیه و امارات و برای ورود به آمریکا نیازمند ویزا باشند، در وضعیت فعلی بخت چندانی برای دریافت ویزا و مهاجرت به آمریکا ندارند.
? اگر داخل آمریکا هستید و با ویزای موقت و یا توریستی زندگی میکنید حتما در لاتاری شرکت کنید
⚖ خلاصه مقررات مربوط به مسافرت ایرانیان دارندگان گرین کارت به خارج از آمریکا:
⛔️اقامت بیش از یک سال در خارج از آمریکا باعث می شود زمان اقامت در آمریکا تا پیش از خروج قابل محاسبه برای درخواست شهروندی نباشد. هیچ گونه عذر و دلیلی نیز در این رابطه قابل پذیرش نیست.
⚠️اقامت بیش از 6 ماه خارج از آمریکا هم تاثیر مشابهی دارد با این تفاوت که در این حالت می توانید با ارائه مدارک و دلایل کافی اثبات کنید که قصد ترک اقامت و وابستگی به آمریکا را نداشته اید. اگر نتوانید مدارک لازم برای اثبات این موضوع را تهیه کنید، تنها پس از گذشت ۴ سال و ۶ ماه از تاریخ بازگشت از این سفر می توانید برای دریافت شهروندی اقدام کنید.
⚠️اقامت طولانی کمتر از ۶ ماه به نحوی که زمان حضور در آمریکا کمتر از زمان سپری شده در خارج باشد هم ممکن است مشکل ساز باشد.
? گرفتن Reentry permit هیچ تاثیری بر حفظ سوابق اقامت شما به منظور تکمیل ۵ سال اقامت لازم برای درخواست شهروندی ندارد و اگر با Reentry permit هم بیش از ۶ ماه خارج از آمریکا بمانید سوابق اقامت شما قابل محاسبه برای دریافت شهروندی نیست.
?اگر سوابق اقامت خود در آمریکا را به دلیل اقامت طولانی خارج از کشور از دست داده اید، ممکن است با استفاده از قانون مشهور به یکسال منهای یک روز بتوانید ۳۶۴ روز از مدت از دست رفته را بازیابی کنید.
⚠️ اگر اقامت بیش از یک سال خارج از آمریکا داشته اید قبل از ارسال درخواست شهروندی خود با یک وکیل مهاجرتی مشورت کنید تا در معرض خطر از دست دادن گرین کارت پس از رد درخواست شهروندی قرار نگیرید.
⚖ خلاصه مقررات درخواست گرین کارت برای پدر و مادر:
۱- صرفا افرادی که دارای شهروندی آمریکا هستند حق درخواست اقامت دائم یا همان گرین کارت را برای والدین خود دارند. افرادی که هنوز شهروند آمریکا نشده اند نمی توانند برای مهاجرت والدینشان به آمریکا اقدامی انجام دهند.
۲- اگر والدین شما با هر نوع ویزایی در داخل آمریکا باشند می توانید از طریق پروسه Adjustment of Status برای آن ها درخواست اقامت دائم و گرین کارت بدهید. در این صورت می توانید فرم های I-130 و I-485 را همراه با اظهارنامه حمایت مالی و درخواست اجازه کار و advance parole به صورت یکجا ثبت کنید. در این حالت والدین شما نمی توانند قبل از دریافت advance parole از آمریکا خارج شوند. دریافت این مدرک معمولا بین ۴ تا ۶ ماه طول می کشد.
? مقررات تراول بن تاثیری بر پرونده های adjustment of status ندارد.
۳- اگر والدین شما خارج از آمریکا هستند باید با ارسال فرم I-130 روند مهاجرتی آنها را از طریق Consular Processing انجام دهید که حدودا یک سال طول خواهد کشید. در این حالت والدین فرد برای دریافت ویزای مهاجرتی باید به سفارتخانههای آمریکا مراجعه کنند.
✅پروسه پناهندگی به هیچ وجه راه حل خوبی برای مهاجرت نیست و به عنوان آخرین راه برای ادامه حیات تلقی می شود.پس طبیعی است که به عزیزانی که تازه می خواهند در این مسیر گام بردارند با صراحت بگوئیم??:اگر مشکل ندارید نیایید
خواهشمندم اگر قصد مهاجرت به امریکا را دارید مطالب زیر را با دقت بخوانید !
منابع این پژوهش مستقیم از وب سایت اداره مهاجرت امریکا
اما با روی کار آمدن جو بایدن، قانون منع ورود ایرانیان لغو شده است و ایرانیان می توانند مستقیما برای مهاجرت به آمریکا اقدام کنند. بنابراین نیازی به اقدام از طریق اخذ پاسپورت کشوری دیگر وجود ندارد.
در این فرمان ٥ کشور منجمله مردم کشور ایران از ورود به کشور امریکا (( منع )) شده اند !
در این فرمان ایرانیانی که میخواهد در این کشور تحصیل کنند و تابعیت و پاسپورت دوم دارند تحت شرایط خاصی اجاره ورود دارند .
در این فرمان ایرانیان تا اطلاع ثانوی ممنوع الورود به امریکا هستند
دقیقا قسمت سخت و پیچیده این فرمان همین است که شخص متقاضی جهت زندگی و اقامت در امریکا باید نشان دهد که حضورش میتواند به منافع ملی امریکا کمک کند . از جهت پکیجی از طرف اداره مهاجرت پیشنهاد شده است که (( ویور )) نام دارد .
ویوئر viewer فرم خاصی ندارد . ویوئر مدارک تحصیلی ، کاری ، اجتماعی و وضعیت حساب بانکی و توانایی های شخصی و اجتماعی و هنری و کاری شماست که باید تمیز و مشخص و مرتب به افیسر اداره مهاجرت ارائه بدهید .
افیسر اداره مهاجرت میتواند بر اساس این تجربیات شما تشخیص دهد که شما انسان مفیدی برای جامعه و کشور امریکا هستید یا خیر !!
هیچ اصل و اصولی هم بر این بررسی وجود ندارد و تمامش به تشخیص أفسر پرونده است !
البته وکلای معتبر در امریکا برای تهیه پکیج ویوئر به شما کمک میکنند و با دریافت مبلغی ویوئر شما را تکمیل میکنند .
ولی باز هم تاکید میکنم ، حتی اگر ویوئر خوب و مدارک عالی داشته باشید معنیش این نیست که حتما به شما ویزا و اجاره ورود به امریکا میدهند !
أفسر پرونده شما حتی ممکن است ویوئر شما را نگاه هم نکند و پرونده شما را رد کند !
ارائه پکیج ویوئر فقط ممکن است به شما جهت قبول شدن پرونده کمک کند .
نکته دوم !
همچنین چندین شرکت بزرگ از جمله تراکتورسازی تبریز و فولاد مبارکه اصفهان نیز به فهرست شرکت های تحت تحریم اضافه شده اند و افراد مقیم آمریکا که به هر نوع سهام این این شرکت ها را در اختیار دارند باید نسبت به انتقال سهام خود اقدام کنند.
و کسانی که کارمند و یا از مدیران این شرکتها هستند نمیتوانند به امریکا مهاجرت کنند .
۱- هرگونه نقل و انتقال پول بین ایران و آمریکا باید در چهارچوب مجوزهای سازمان OFAC یعنی اداره خزانه داری امریکا انجام شود .
کم یا زیاد بودن مبلغ مورد انتقال تاثیری در این موضوع ندارد .
۲- اعلام مبلغ مورد انتقال به آمریکا در فرودگاه به مقامات گمرکی هیچ ارتباطی با مساله تحریم ها ندارد و به معنای دریافت مجوز OFAC نیست.
۳- لزوم رعایت مقررات تحریم ها ارتباطی به مبلغ مورد نقل و انتقال ندارد و کمتر یا بیشتر از ۱۰ هزار دلار بودن مبلغ بی ارتباط با مساله تحریم ها است.
۴- داشتن حساب بانکی در ایران بویژه حساب هایی که سود سپرده پرداخت می کنند سرمایه گذاری در ایران محسوب می شود و نقض قوانین OFAC است.
۵- حواله پول به معنای اینکه مبلغی در ایران یا هر کشور دیگری به صرافی ها یا افراد داده شود و بدون امکان ردیابی منشا پول معادل آن در آمریکا به حساب شخص واریز شود، غیرقانونی است. حتی اگر مجوز OFAC را برای انتقال پول دارید باید مبلغ مورد نظر را از طریق یکی از بانک هایی که در لیست تحریم های مالی ایران نیست به یک بانک در کشور ثالث منتقل کنید و از طریق آن بانک به حسابتان در آمریکا واریز کنید. حواله های عرفی که قابل ردیابی نیستند علاوه بر نقض مقررات تحریم ها، مقررات مبارزه با پولشویی را هم نقض می کنند.
۶- داشتن هر نوع کسب و کاری در ایران از جمله داشتن سهام یا سهم الشرکه شرکت ها در ایران نقض مقررات OFAC است.
۷- اینکه افرادی را سراغ دارید که بدون رعایت مقررات تحریم ها مبالغ مختلفی را به آمریکا آورده اند یا دارای کسب و کار در ایران هستند و تاکنون دچار مشکل نشده اند دلیل قانونی یا امن بودن روش های آن ها نیست.
مقامات مسئول اجرای قوانین تحریم ها عوامل مختلفی را برای شروع پیگرد قانونی افراد مدنظر قرار می دهند. به علاوه سیستم بانکی آمریکا هم فیلترهای مخصوص به خود را برای شناسایی و گزارش موارد مشکوک به پولشویی و نقض تحریم ها دارند. ممکن است به دلایل مختلفی با بسیاری از موارد نقض تحریم ها برخورد قانونی نشود اما مجازات ها و تبعات نقض تحریم ها بسیار سنگین است و هنگامی فرد مورد تعقیب قانونی قرار بگیرد هزینه های بسیار هنگفتی را متحمل خواهد شد.
دوستان عزیز ، طبق درخواست شما عزیزان ، اخرین تغییرات در سیستم مهاجرتی ایالات متحده امریکا به عرض شما می رسد .
دقت بفرمایید قوانین ذکر شده در زیر اخرین تغییرات سیستم مهاجرتی امریکا میباشد که عینا از وب سایت اداره کل مهاجرت امریکا برای شما تهیه شده است
نکات خیلی مهم :
⛔️اقامت بیش از یک سال در خارج از آمریکا باعث می شود زمان اقامت در آمریکا تا پیش از خروج قابل محاسبه برای درخواست شهروندی نباشد. هیچ گونه عذر و دلیلی نیز در این رابطه قابل پذیرش نیست.
⚠️اقامت بیش از 6 ماه خارج از آمریکا هم تاثیر مشابهی دارد با این تفاوت که در این حالت می توانید با ارائه مدارک و دلایل کافی اثبات کنید که قصد ترک اقامت و وابستگی به آمریکا را نداشته اید. اگر نتوانید مدارک لازم برای اثبات این موضوع را تهیه کنید، تنها پس از گذشت ۴ سال و ۶ ماه از تاریخ بازگشت از این سفر برای دریافت شهروندی اقدام کنید.
⚠️اقامت طولانی کمتر از ۶ ماه به نحوی که زمان حضور در آمریکا کمتر از زمان سپری شده در خارج باشد هم ممکن است مشکل ساز باشد.
⚠️ اگر اقامت بیش از یک سال خارج از آمریکا داشته اید قبل از ارسال درخواست شهروندی خود با یک وکیل مهاجرتی مشورت کنید تا در معرض خطر از دست دادن گرین کارت پس از رد درخواست شهروندی قرار نگیرید.
⚠️ نقل و انتقال پول از ایران در هر صورت و هر شرایطی نیاز به اجازه از اداره خزانه داری امریکا دارد مشهور به OFAC دارد . این پروسه معمولا ۳ تا ۶ ماه طول میکشد و وکلای معتبر در امریکا میتوانند این مجوز را برای شما بگیرند . دقت کنید مقدار پولی که از ایران میتوانید به امریکا بیاورید ۱۰ هزار دلار است . شما نمیتوانید بگویید پول خودم است و تو حسابه خودم بوده ! چون این هم جرم است و شما حق داشتن این کار را ندارید . اگر صرافی ها به شما میگویند برای شما میاوریم و نگران نباشید خیلی مراقب باشید چون تمامی که کارها توسط دولت و اف بی ای کنترل میشود و ممکن است حق شهروندی و گرین کارت خود را به خاطر هیچی از دست بدهید .
اخرین تغییرات ویزا های امریکا
⛔️ اخرین رای در مورد ایرانیان که در دادگاه های امریکا صادر شده است ، اعلام میدارد که ایرانیان ممنوع الورود به امریکا هستند !
⛔️این فرمان برای تمام افرادی که برای ورود به آمریکا نیازمند ویزا هستند (به استثنا ویزاهای تحقیقاتی و دانشجویی) اجرا می شود و داشتن خویشاوند نزدیک در آمریکا یا رابطه کاری با شرکت های آمریکایی هم باعث معافیت از ممنوعیت صدور ویزا نمی شود.
⛔️ ورود ایرانیان دارای خویشاوند نزدیک یا رابطه کاری با اشخاص آمریکایی به آمریکا هم ممنوع است. امکان صدور ویور برای این افراد در متن دستور پیش بینی شده اما عملا در شرایط فعلی شانس زیادی برای دریافت ویور و ویزا وجود ندارد.
✅ صدور ویزاهای دانشجویی و تحقیقاتی متوقف نشده است اما ممکن است زمان بیشتری برای چک های امنیتی لازم باشد.
✅ ایرانیان دارای گرین کارت به شرط رعایت سایر مقررات مشکلی برای تردد ندارند.
✅ افراد دارای Advance parole مشکلی برای بازگشت به آمریکا نخواهند داشت.
✅ افراد دوتابعیتی ( کسانی که پاسپورت دوم غیر ایرانی دارند )به شرط سفر با پاسپورت غیرایرانی مشکلی نخواهند داشت.
⚠️ افراد دارای اقامت دائم کانادا می توانند تقاضای Waiver را همراه درخواست ویزا به سفارت آمریکا تحویل دهند اما احتمال دریافت ویزا برای این دسته از افراد هم زیاد نیست.
✅ هیچ ویزایی که تاکنون صادر شده ابطال نخواهد شد و کسانی که ویزای معتبر دارند می توانند بدون مشکل وارد آمریکا شوند.
⚠️ممنوعیت های فعلی به احتمال زیاد تا زمانی که دولت ایران با دولت آمریکا همکاری لازم و کافی انجام ندهد باقی خواهد ماند.
رسیدگی به درخواست های ایرانیانی که داخل آمریکا هستند و نیازی به صدور ویزا ندارند، مانند افرادی که درخواست شهروندی خود را ارسال کرده اند یا افرادی که برای دریافت گرین کارت از داخل آمریکا اقدام کرده اند، ادامه خواهد داشت.
اما با روی کار آمدن جو بایدن، قانون منع ورود ایرانیان لغو شده است و ایرانیان می توانند مستقیما برای مهاجرت به آمریکا اقدام کنند. بنابراین نیازی به اقدام از طریق اخذ پاسپورت کشوری دیگر وجود ندارد.
توجه مهم
دوستان عزیز ! تمامی اطلاعات این وبلاگ تا زمان ریاست جمهوری اقای اوباما معتبر بوده است و از اردیبهشت سال ۱۳۹۶ با روی کار امدن اقای دونالد ترامپ غیر از حساسیتهای خاص و محدویتهایی که برای ایرانیان اعمال شده است ، بنده و همکارانم از پذیرفتن پرونده های مهاجرتی امریکا خود داری نموده ایم .
لطفا مراقب باشید در فضای مجازی بعضی از افراد با شماره تلفن امریکا خود را شهروند ایرانی و امریکایی معرفی میکنند و شغل خود را در رده های بالا مثل پلیس و دادستان و غیره معرفی میکنند و اقدام به کلاه برداری میکنند .
یکی از این افراد شیاد که بر علیه ایشان همراه با ۱۲ نفر دیگر اعلام کلاه برداری در ایالت کالیفرنیا شده است شخصی است به نام رحیم شهربانو که خود را به نام انصاری معرفی میکند . لطفا مراقب باشد ! در حال حاضر اقدام برای ویزای توریستی ، جاب افر ، ازدواج و نامزدی ، افراد خلاق در صورتی که در ایران هستید تقریبا غیر ممکن است و در صورتی که ساکن کانادا و یا اروپا هستید فقط چند درصد شانس دارید .
ویزاهای دانشجویی کمامان ادامه دارد اما با سختی بسیار زیاد و ریسک رد شدن دارد.
در مورد لاتاری ، دوستانی که اقدام کرده اند و یا میخواهند اقدام کنند فعلا مشکلی نیست اما اصولا قرار بر این است که کلا ویزای لاتاری حدف شود ولی هنوز تایید رسمی نشده است . لذا هیچ ضرری ندارد که شانس خود را امتحان کنید ولی در صورت قبولی و برنده شدن حتما با یک وکیل در امریکا مشورت کنید چون برای ایرانیان مصاحبه سختی گذاشته میشود و امکان رد شدن حتی زمانی که لاتاری را برنده شده اید برای ایرانیان و ۴ کشور دیگر زیاد است .
در حال حاضر بنده و وکلای همکارم در مورد کانادا ، کشور اکوادور در امریکای جنوبی و کشور مالزی و ونزوئلا و اسپانیا میتوانیم به شما دوستان مشاوره ارائه دهیم .
خواهشمندیم برای ویزای امریکا تا اطلاع ثانوی تماس نگیرید .
اما با روی کار آمدن جو بایدن، قانون منع ورود ایرانیان لغو شده است و ایرانیان می توانند مستقیما برای مهاجرت به آمریکا اقدام کنند. بنابراین نیازی به اقدام از طریق اخذ پاسپورت کشوری دیگر وجود ندارد.
شرایطی که مقیم های دایم در ایالات متحده دارند با شهروندان آمریکایی متفاوت است، به طوری که مقیم های دائم مجاز به داشتن گذرنامه امریکایی نمی باشند. بلکه، مقیم های دائم به عنوان اتباع کشور متبوع خود باقی می مانند. مقیم های دائم ایالات متحده مجاز به رأی دادن در انتخابات ایالات متحده و یا نامزدی برای کسب مقام دفتری نمی باشند. شهروندان ممکن است راحت تر بتوانند اعضای خانواده خود را به ایالات متحده بیاورند و دسترسی بیشتری به مشاغل فدرال داشته باشند. مقیم های دایم گاهی ممکن است اقامت خود را از دست بدهند در صورتی که برای شهروندان آمریکایی چنین وضعی پیش نخواهد آمد. مقیم های دایم می توانند به منظور برخوردار شدن از حقوق کامل شهروندی تابعیت کامل آمریکایی را اخذ کنند که این کار از طریق uscis امکان پذیر است که باید از این طریق برای اخذ تابعیت آمریکایی تشکیل پرونده بدهند. مقیم های دایم معمولا پس از ماندن یک دوره پنج ساله در داخل ایالات متحده، قادر به تشکیل پرونده برای اخذ تابعیت کامل خود خواهند بود.
طبق قوانین سازمان مهاجرت امریکا، فردی که گرین کارت یا اقامت دائم امریکا را دارد، می تواند تا یکسال زمان را در خارج از امریکا سپری کند ( توصیه می شود این زمان بیش از 6 ماه نباشد)و بدین ترتیب بدون هیچ مشکلی به امریکا برگردد. با این حال این سازمان برای افرادی که بیش از یک سال ولی کمتر از دوسال می خواهند از کشور خارج باشند تمهیدات اجازه ورود مجدد (Reentry Permit) را اندیشیده است. بدین ترتیب که، دارندگان این نوع اجازه نامه که به پاسپورت سفید هم معروف است قادر خواهند بود در صورتی که مدت زمان حضور آنها در خارج از امریکا بیشتر از یک سال و کمتر از دو سال باشد بدون مشکل به کشور بازگردند. هرچند کار برای افرادی که بیش از 2 سال خارج از امریکا بمانند دشوار خواهد شد به طوری که این افراد یا باید برای ورود به امریکا ویزا بگیرند یا اینکه از نو تقاضای گرین کارت بدهند که در هر دوصورت فرایند زمانبری را پیش رو خواهند داشت.
آخرین وضعیت مهاجرت و اخذ ویزا آمریکا برای ایرانیان 2020 و 2021
✳️پاسپورت_سفید
قابل توجه دارندگان گرین کارت امریکا که می خواهند مدت زیادی از امریکا خارج شوند
یا فرم ورود مجدد به آمریکا
طبق قوانین سازمان مهاجرت امریکا، فردی که گرین کارت یا اقامت دائم امریکا را دارد، می تواند تا یکسال زمان را در خارج از امریکا سپری کند ( توصیه می شود این زمان بیش از 6 ماه نباشد)و بدین ترتیب بدون هیچ مشکلی به امریکا برگردد. با این حال این سازمان برای افرادی که بیش از یک سال ولی کمتر از دو سال می خواهند از کشور خارج باشند تمهیدات اجازه ورود مجدد (Reentry Permit) را اندیشیده است. بدین ترتیب که، دارندگان این نوع اجازه نامه که به پاسپورت سفید هم معروف است قادر خواهند بود در صورتی که مدت زمان حضور آنها در خارج از امریکا بیشتر از یک سال و کمتر از دو سال باشد بدون مشکل به کشور بازگردند. هرچند کار برای افرادی که بیش از 2 سال خارج از امریکا بمانند دشوار خواهد شد به طوری که این افراد یا باید برای ورود به امریکا ویزا بگیرند یا اینکه از نو تقاضای گرین کارت بدهند که در هر دوصورت فرایند زمانبری را پیش رو خواهند داشت.
اگر قصد مهاجرت به امریکا را دارید مطالب و سوال و جوابهای زیر را حتما بخوانید
♦ ایرانیان چطور میتوانند برای اخذ ویزا اقدام کنند و باید در کدام کشورها به سفارتخانههای آمریکا مراجعه کنند
سلام به شنوندگان رادیو فردا. روند گرفتن ویزا برای آمریکا مثل ویزای شنگن نیست. خیلی فرق دارد. بدون استثنا هر متقاضی باید شخصا حضور داشته باشد برای مصاحبه با کنسول. ویزاهای مهاجرتی و غیرمهاجرتی با هم فرق دارند. هریکی قوانین متفاوت هم دارد. برای ویزاهای غیرمهاجرتی مثل ویزاهای توریستی و یا تحصیلی متقاضی باید فرم DS-۱۶۰ را پر کند. این فرم را میتواند از طریق اینترنت داونلود کند. فقط باید برود وبسایت ما یا سفارت مجازی و یا سفارت آمریکا در ترکیه یا امارات و آنجا لینکش هست.
♦ در کدام کشورهای جهان ایرانیها میتوانند بروند و درخواست ویزا کنند برای آمریکا؟
برای ویزاهای غیرمهاجرتی بهتر است که متقاضیان ایرانی بروند آنکارا یا دوبی. چون آنجا کنسولها فارسی بلدند و با همه مدارک تحصیلی و همه سیستم ایرانی آشنا هستند. برای ویزاهای مهاجرتی میتوانند بروند آنکارا، ابوظبی، فرانکفورت، وین یا ناپل.
♦ خانم گرو، قبل از اینکه ایرانیها بخواهند درخواست ویزایشان را به سفارتخانههای آمریکا در کشورهای مختلف بدهند چه مدارکی را باید آماده کنند؟
البته همه باید پاسپورت معتبر داشته باشند. باید فرم دی اس ۱۶۰ پر کنند که گفتم میتوانند داونلود کنند از طریق اینترنت و این فرم را باید به انگلیسی پر کنند. باید رسید هزینه داشته باشند. این هزینهها باید قبل از مصاحبه به بانک پرداخته شود. این برای ترکیه در بانک تب و برای امارات نشنال بانک آو ابوظبی و باید دو تا عکس داشته باشند. عکسها باید پنج سانتیمتر در پنج سانتیمتر باشد و با زمینه سفید. برای ویزاهای تحصیلی باید فرم I ۲۰ هم داشته باشند.
♦ آیا ایرانیهایی که میخواهند بروند آمریکا چه توریستی و چه دانشجویی ضمانت مالی لازم دارند؟
ضمانت مالی که البته برای ویزای تحصیلی بله. ولی مجبور نیستند یک دعوتنامه یا نامه از فامیل و دوست داشته باشند. مجبور نیستند. ولی البته وقتی که میروند برای مصاحبه ممکن است کنسول ازشان بپرسد که برای کجا برود پیش کی برود و قصدشان چیست؟
♦ یعنی بهتر است که آنهایی که میخواهند بروند آمریکا دعوتنامه داشته باشند از اعضای خانواده یا دوستان شان؟
نه. برعکس. یعنی میتوانند همراه داشته باشند ولی لازم نیست. یعنی مجبور نیستند.
♦ اگر متقاضیان ویزا سئوالی درباره مراحل گرفتن ویزا یا مدارک لازم داشته باشند این سووالها را کجا و چگونه میتوانند مطرح کنند؟ به شما زنگ بزنند یا شخصا به سفارتخانههای آمریکا مراجعه کنند؟
نه. لطفا بهتر است زنگ نزنند چون ما نمیتوانیم جواب بدهیم. ولی همیشه میتوانند بروند صفحه اینترنت ما. میتوانند بروند صفحه سفارتخانه مجازی Virtual Embassy Tehran بروند، میتوانند بروند صفحه سفارت آمریکا در امارات یا در ترکیه و آنجا در سمت چپ یک جا هست که میگوید contact us میتوانند آنجا برای ما پیغام بگذارند. ولی باید به انگلیسی بنویسند.
♦ اگر یک متقاضی ویزا پیغام برای شما بفرستد ایمیل برای شما بفرستد چقدر طول میکشد برای شما که جوابش را بدهید؟
معمولا تا ۱۰ روز جواب میدهیم.
♦ چه مدت طول میکشد معمولا که متقاضیان بتوانند جوابی از سفارت آمریکا درباره ویزایشان بگیرند؟همان موقع مصاحبه کنسول به متقاضی خواهد گفت که ویزا یا قبول شده یا رد شده و یا احتیاج به مراحل اداری بیشتری دارد. اگر ویزا احتیاج به مراحل اداری بیشتری داشته باشد متقاضی باید از طریق اینترنت چک کند. باید برای گرفتن ویزا دوباره به سفارتخانه برود برای تحویل پاسپورت. بعضی وقتها این مراحل اداری تا ۶۰ روز طول میکشد.
♦ یعنی یک نفر درخواست کند و مدارک را که تکمیل هست به شما بدهد، شما چند روز یا چند هفته بعد قرار مصاحبه با او میگذارید؟
قرار مصاحبه فرق میکند. الان نمیتوانیم قرار ملاقات بدهیم. ولی یک بار آمده برای مصاحبه ویزا همان روز جواب میگیرد. یا قبول میشود و یا رد میشود و یا احتیاج به مراحل اداری بیشتری دارد.
♦ یعنی یک نفر برود مثلا سفارت آمریکا در آنکارا و تمام مدارک لازم را به شما بدهد و شما تایید کنید این مدارک کافیست همانجا به او جواب خواهید داد که ویزا خواهد گرفت یا نخواهد گرفت؟
بله. همان روز جواب میگیرد ولی همانروز ویزا را نمیگیرد. چند روز طول میکشد. اگر احتیاج به مراحل اداری بیشتری داشته باشد تا یک ماه و نیم و دو ماه بعضی وقتها طول میکشد و متقاضی باید از طریق اینترنت چک کند. برای اینکه ببیند کی تمام میشود یا حاضر میشود.
♦ چطور از طریق اینترنت چک میکند؟ شما به آنها ایمیل میفرستید؟
نه. در وبسایت ما یک سیستم داریم. هر متقاضی یک شماره دارد. شماره پرونده دارد. متقاضی باید برود وبسایت ما که موقع مصاحبه میدهیم. متقاضی میرود آنجا در وبسایت ما و شماره پروندهاش را آنجا وارد میکند و یک پیغام هست. وقتی آن پیغام میگوید پروندهاش آماده است آن متقاضی دوباره میرود سفارتخانه.
♦ خانم گرو، اگر سفارت آمریکا به هر دلیل با درخواست ویزای یک نفر موافقت نکند آیا این شخص میتواند دوباره اقدام کند و بعد از چه مدت میتواند اقدام کند؟
اگر ویزایتان رد شده باشد شما میتوانید دوباره اقدام کنید. حتی میتوانید یک روز بعد دوباره اقدام کنید. ولی تضمینی نیست که یک جواب متفاوتی بگیرید. چون همه کنسولهای دنیا همین قوانین را اجرا میکنند. اگر در وضعیت شما چیزی عوض نشده باشد همین جواب را خواهید گرفت.
♦ ولی اگر یک نفر در آنکارا درخواست ویزا کند و موافقت نشود این شخص اگر برود در دوبی یک ماه بعد درخواست کند آنجا هم به همین دلیل رد خواهد شد به احتمال زیاد؟
من پیشنهاد نمیکنم که این کار را انجام دهد. ولی اگر همانطور که گفتم چیزی عوض نشده باشد بهتر است این کار را نکند چون که فکر نمیکنم یک جواب متفاوت بگیرد. یعنی بهتر است کمی صبر کند تا یک چیزی در وضعیت خودش عوض کند و بعد میتواند دوباره اقدام کند.
♦ در میان بعضی از ایرانیان این شایعه بهتر است بگویم هست که اگر ویزای آمریکا مورد موافقت نشود مهری در پاسپورتشان می خورد و شانس اینکه این افراد بتوانند بازهم ویزای آمریکا بگیرند کمتر است. این درست است؟
نه. این درست نیست. اتفاقا ما این کار را نمیکنیم. البته میدانیم وقتی کسی میآید برای ویزا میدانیم که قبلا آمده بود یا نه. چون در سیستم این را میتوانیم ببینیم. ولی این طور که شما میگویید نیست. یعنی هر وقت کسی برای ویزا یا مصاحبه میآید ما آن را ارزیابی میکنیم و نگاه میکنیم برای اینکه ببینیم ویزا را میتواند بگیرد یا نه.
♦ در ایران گفته میشود به بیشتر جوانهایی که ویزای توریستی درخواست میکنند ویزا داده نمیشود چون دولت آمریکا نگران آن هست که این جوانها بروند آمریکا و دیگر برنگردند. اصولا سیاست دولت آمریکا در رد یا قبول درخواست ویزا از طرف جوانها چیست؟
کنسولها باید متقاعد شوند که بعد از پایان سفر شما به کشورتان بر میگردید. این درست است. متقاضی چطور میتواند کنسول را متقاعد کند؟ بر اساس این که در کشورش خانه دارند، کار خوبی دارند، خانواده دارند یا این که قبلا رفته بوده کشورشان مثلا. بعضی وقتها برای جوانها سخت است که این را به کنسول ثابت کند چون که هنوز وابستگی به کشورش ندارند. وابستگی مثل داشتن کار، حساب بانکی و خانه… درست است. کمی برای جوانها سخت تر است.
♦ مخارج درخواست ویزا چه ویزای دانشجویی و چه ویزای توریستی به آمریکا کلا چقدر است؟
هزینه برای همه ویزاها ۱۴۰ دلار است. در ترکیه یک هزینه اضافه هم برای گرفتن وقت مصاحبه تقریبا ۲۰ دلار است. میخواهم تاکید کنم که بیشتر وقتها هزینه برای سفر به ترکیه و امارات برای ملاقات بیشتر از اینکه فکرش می کنید میشود به خاطر اینکه متقاضیان باید چند روز آنجا بمانند. احتیاج به پول برای هتل و غذا و این چیزها دارند. برای دانشجویان یک هزینه اضافه هم هست که اسمش SEVIS است که هزینه آن ۲۰۰ دلار است.
♦ در صورتی که با درخواست ویزای یک نفر موافقت شود این ویزا برای چه مدت اعتبار دارد و متقاضی ویزا حداکثر چقدر وقت دارد که وارد خاک آمریکا شود؟
بیشتر ایرانیان ویزای سه ماهه تک ورو دی میگیرند. این به معنای این است که از تاریخ صدور ویزا سه ماه وقت دارد که وارد خاک آمریکا شود. موقعی که وارد شد مامور اداره مهاجرت تصمیم میگیرد چه مدتی میتواند در آمریکا بماند. که حداکثر شش ماه است. بعضی از دانشجویان ویزای دو ساله و چند ورودی میتوانند بگیرند.
♦ یعنی مثلا یک نفر در ایران ویزا بگیرد سه ماهه، یک ماه بعد از دریافت ویزا پرواز کند مثلا به نیویورک. مامور اداره مهاجرت در نیویورک تصمیم خواهد گرفت که این شخص چقدر میتواند در خاک آمریکا بماند؟
دقیقا. معمولا شش ماه میگوید.
♦ سئوال دیگر من این است که اگر کسی ویزای آمریکا را بگیرد ولی به دلایلی بخواهد در آمریکا بعد از این که وارد خاک آمریکا شد تمدید کند. آیا امکان تمدید این ویزا هست یا این که دوباره باید برود یک کشور خارج از آمریکا و دوباره تقاضای ویزا کند؟
هیچ تضمینی نیست که ویزا تمدید شود. معمولا فقط شش ماه میتوانند بمانند در آمریکا. میتوانند به USCIS که داخل دپارتمان Homeland Security یعنی وزارت امنیت داخلی است مراجعه کنند ولی توجه کنید که فقط در یک وضعیت استثنایی تمدید میکنند. معمولا تمدید نمیکنند.
♦ ولی مثلا شخص اگر بیمار شود یا اعضای خانوادهاش بیمار شوند احتمالش هست؟
میتوانند مراجعه کنند و اقدام کنند. ولی بیشتر وقتها باید بروند یک کشور یا جای دیگر و دوباره اقدام کنند.
♦ خیلی از جوانهای ایرانی هستند که میخواهند بروند آمریکا تحصیل کنند و به تحصیلاتشان ادامه دهند. شرایط گرفتن ویزای دانشجویی برای ایرانیان چیست؟
از اینکه دانشجویان خارجی بیایند آمریکا برای تحصیل خیلی خوشحال هستیم و از این استقبال میکنیم. پیشنهاد من این است که دانشجویان بروند وبسایتهای دانشجویی که مثلا educationusairan.com است یا educationusa.gov است برای اطلاعات بیشتر. ولی به طور کلی میتوانم بگویم که دانشجو باید یک دانشگاه را انتخاب کند و باید خودش اقدام کند. اتفاقا ما پیشنهاد میکنیم که در چند دانشگاه اقدام کند. وقتی دانشگاه شاگرد را قبول کرد به او فرم I ۲۰ می فرستد. موقعی که این فرم رسید د انشجو میتواند فرم ویزا را پر کند و هزینه ویزا و سویس را بپردازد به بانک و وقت مصاحبه بگیرد. در موقع مصاحبه کنسول باید متقاعد شود که قصد دانشجو واقعا تحصیل کردن است. منظورم این است که این یک بهانه برای رفتن به آمریکا نیست. باید متقاعد شود که پول کافی برای همه هزینه تحصیل دارد و این که بعد از فارغالتحصیلی میخواهد از آمریکا برود.
♦ این دانشجویان چطور میتوانند به شما ضمانت بدهند که مثلا بعد از پایان تحصیلات شان در عرض چهار پنج سال از آمریکا خارج خواهند شد؟
این دست همین دانشجو است. یعنی دانشجو باید یک جوری حرف بزند و باید یک جوری نشان دهد که قصدش فقط تحصیل کردن است که میخواهد در دانشگاه بخواند و بعدا میخواهد دوباره به کشورش برگردد.
♦ ضمانت مالی که صحبتش را کردید که گفتید دانشجو باید ثابت کند که خرج تحصیلش را بدهد فقط برای سال اول است یا تمام مدتی که در آمریکا تحصیل میکند؟
برای سال اول باید پول نقد داشته باشد و برای سالهای دیگر باید نشان دهد که یک جوری این پول را پیدا کند. مثلا میتواند نشان دهد که زمین یا خانه دارد که میتواند بفروشد و یا یک جوری میتواند دسترسی به آن پول داشته باشد.
♦ دولت آمریکا اصولا کدامیک از دانشگاهها و موسسات عالی آمریکا را برای گرفتن ویزا مخصوصا برای ایرانیها معتبر میداند؟
همه موسسات تحصیلی که در لیست DHS یا Department of Homeland Security هستند میتوانند فرم I ۲۰ بدهند که این فرمی است که دانشجو باید داشته باشد برای اقدام کردن برای ویزا.
♦ ولی یکی دو سال پیش گفته میشد که تحصیل در برخی رشتهها مثل فیزیک اتمی برای ایرانیان ممنوع است.
نه. نه. این درست نیست. ممنوع نیست. فقط مهم بود که گفتند برای بعضی از دانشجویان ویزاها دو ساله و چند ورودی هستند و بعضی ویزاها فقط سه ماهه و تک ورودی هستند. وقتی که یک رشته همانطور که گفتید خیلی فنی و حساس است معمولا این ویزاها سه ماهه و تک ورودی میشوند. ولی ممنوع نیست.
♦ آیا سالانه به تعداد مشخصی از ایرانیان ویزای توریستی و ویزای دانشجویی داده میشود؟
ویزاها برای ایرانیان محدودیتی ندارد. به هیچوجه.
♦ یعنی مثلا در سال ۲۰۱۲ اگر ۵۰ هزار ایرانی درخواست ویزای آمریکا کنند و مدارک شان هم تکمیل باشد همه این ۵۰ هزار نفر امکان دارد که ویزای آمریکا را بگیرند؟
دقیقا. هیچ محدودیتی نیست. برای همه ویزاهای غیرمهاجرتی برای آمریکا نه فقط برای ایرانیان بلکه برای همه دنیا اینجوری است. برای ویزاهای غیرمهاجرتی هیچ محدودیتی ندارد.
♦ یک کمی هم میتوانید راجع به درخواست ویزای مهاجرتی توضیح دهد و امکانش چقدر است که بتوانند ایرانیان چه جوان و چه میانسالها ویزای مهاجرتی بگیرند؟
ویزاهای مهاجرتی البته فرق میکنند. مثل ویزاهای غیرمهاجرتی نیست. آن کسانی که میخواهند مهاجرت کنند، کسانی که میخواهند گرین کارت را بگیرند باید اول با یو اس سی آی اس یعنی اداره مهاجرتی در آمریکا اقدام کنند. ولی خودشان این کار را انجام نمیدهند. بلکه فامیل نزدیکش مثل پدر، مادر، خواهر و برادر که سیتیزن آمریکاست یا گرین کارت دارد آنها این اقدام را میکنند. این کار را در آمریکا میشود انجام داد. نه در سفارت یا کنسولگری. وقتی پرونده حاضر شد، منظورم پرونده در آمریکا، مرکز ویزا در آمریکا تماس میگیرد با متقاضی و وقت مصاحبه میدهد. مصاحبه در آنکارا، ابوظبی، وین یا ناپل خواهد بود. باید تاکید کنم که در آنکارا میشود ولی سفارت آنکارا در ماه فوریه و مارچ امسال تعطیل است.
♦ چقدر معمولا این مراحل درخواست ویزا و انجام مصاحبه طول میکشد؟
برای ویزاهای مهاجرتی برای فامیل درجه یک منظورم کسانی که فامیل شوهر یا بچه سیتیزن آمریکا چند ماه طول میکشد. میتوانم بگویم پنج شش ماه طول میکشد. ولی بعضی از نوع ویزاها طول میکشد. مثلا فکر میکنم برای یک شوهر دارنده گرین کارت ۴ تا ۵ سال طول میکشد. برای خواهر یا برادر سیتیزن آمریکایی ۸ یا ۹ سال طول میکشد.
♦ یک سئوال دیگر هم این است که آیا کسی میتواند برای ویزای تجاری مثل کانادا اقدام کند در آمریکا؟
میتواند ولی مثل کانادا نیست. افرادی که میخواهند برای قرار ملاقات یا بازدید از شرکت بروند آمریکا میتوانند با ویزای توریستی یعنی B۱ و B۲ بروند. کسانی که میخواهند بروند آمریکا و آنجا برای شرکت به عنوان کارمند کار کنند این فرق میکند. مثل کانادا یا اروپا نیست که اول ویزا میگیرید و بعد دنبال کار میگردید. در آمریکا اول باید کار پیدا کنید و بعد باید ویزای کار را بگیرید. این شرکتی که توی آن قرار است کار کنید باید برای شما اقدام کند. کسانی که میخواهند سرمایهگذاری کنند مثلا کسانی که میخواهند بازکردن یک شرکت در آمریکا آنها میتوانند برای ویزای سرمایهگذاری اقدام کنند ولی مقدار سرمایه خیلی زیاد باید باشد.
♦ مثلا چقدر؟
برای ویزای مهاجرتی از ۵۰۰ هزار دلار تا یک میلیون دلار.
♦ خانم گرو، آیا میشود از طریق اینترنت از طریق سفارت مجازی برای گرفتن ویزا یا پرکردن فرمها استفاده کرد؟
سفارت مجازی یک منبع اطلاعات است و کسانی که میخواهند برای ویزا اقدام کنند میتوانند بروند آنجا برای گرفتن اطلاعات و برای پاسخ به سووالها. میتوانند آنجا فرمها را پیدا کنند. میتوانند دانلود کنند. ولی به هر حال همه متقاضیان بعد از این که فرمها را پر کردند باید بروند سفارتخانه یا کنسولگری برای مصاحبه.ضمنا شما می توانید سوالات خود را با ویزاچی در میان بگذارید
مهاجرت به امریکا از طریق ویزا های ازدواج و نامزدی در امریکا به اشکال و روشهای مختلف وجود دارد .
قبل از اینکه این ویزا ها و شرایط آن را شرح دهم باید بگویم که بعضی از دوستان هنوز در تصور ازدواج های صوری و الکی هستند و فکر می کنند با پرداخت پول به یک شخصی که گرین کارت امریکا را دارد می توانند یک ازدواج جعلی و ظاهری بکنند و بعد به امریکا بروند و سپس جدا شوند و با این کار اقامت امریکا را دریافت کنند .
این روش به دلایل مختلفی خطرناک و انجام نشدنی است :
۱- این روش قدیمی شده و مامورین اداره مهاجرت امریکا این کلک ها را یاد گرفته اند و شدیدا با آن مخالفت می کنند
۲- این روش در قانون مهاجرت امریکا از ۱۲ سال پیش ؛ جرم ؛ تعریف شده و اگر به دولت امریکا ثابت شود که کسی از پول گرفته تا ازدواج طاهری بکنید و شما را به امریکا بیاورد بر اساس قانون ترافیک انسانی و قاچاق انسان با شما برخورد می شود و زندان و اخراج از امریکا را در پی دارد.
۳- این روش معمولا یک تا ۲ سال و گاهی تا سه سال طول می کشد. اغلب کسانی که پول می گیرند و این کار را می کنند بعد از ۲ یا ۳ سال شرایط زندگیشون تغییر می کند و یا خسته می شوند به راحتی می توانند پیگیر کار شما در امریکا نباشند و شما اصلا متوجه نمی شوید چرا کار شما قفل شده و پیش نمی رود و به هیج جا هم نمی توانید شکایت کنید.
۴- با توجه به قدیمی شدن این کلک اداره مهاجرت امریکا قوانین سختی برای ویزای نامزدی و ازدواج در امریکا گذاشته است :
به طور مثال اول باید ثابت کنید فردی که در امریکا است واقعا به شما علاقه دارد و سالها است از طریق تلفن و سیستمهای اینترنتی و فیس بوک و یا نامه و فاکس با هم در ارتباط هستنید.
باید نشان دهید چند سالی است با هم در ارتباط هستید
باید با هم چندین عکس در جاهای مختلف از قبل داشته باشید
اگر تازه با هم اشنا شده اید باید حداقل چند سفر مشترک به جای مختلف با هم رفته باشید
از زمان درخواست باید حداقل یکسال نشان دهید که با هم در ارتباط هستید و واقعا عاشق هم دیگر هستید
قسمت سخت این کار زمانی شروع می شود که شخص متقاضی از طریق ویزای نامزی – کی وان به امریکا می اید و یا شخص متقاضی در ایران ازدواج می کند و با ویزای سی ار وان به امریکا می اید!
چرا که در این حالت به عروس خانم و یا اقا داماد ایرانی گرین کارت ۲ ساله می دهند!
توی این دو سال اگر از هم جدا بشوید وارد دردسر جدید و بزرگی شده اید!
در طی این ۲ سال باید با هم زندگی کنید و دائما چک می شوید!
بعد از پایان ۲ سال برای تمدید گرین کارت از شما تمام اطلاعات زندگیتون رو می خواهند و اگر نقصی داشته باشد یا تمدید نمی کنند و یا شرط زمانی براتون می زارند!
شما باید به مامور اداره مهاجرت امریکا نشان دهید در ۲ سال گذشته با هم حساب مشترک داشتید ، سفر کردید ، سینما رفتید !! حتی بلیط سینما را از شما می خواهند !!! با هم بلیط هواپیما خریداری کردید و به سفر رفتید و با هم به رستوران رفته اید و خلاصه عاشق و همسر واقعی بودید !
بنابراین اگر واقعا به دنبال مهاجرت از طریق ازدواج ظاهری – صوری هستید مراقب باشید که از کسانی که به شما ۲۰ تا ۵۰ هزار دلار پیشنهاد می دهند مورد کلاه برداری قرار نگیرید چون نه می توانید شکایت کنید و دستتون هم به هیج جا بند نیست و پرونده خود را نیز خراب می کنید و امریکا رفتن شما به مشکل می خورد . یادتان باشد امریکا کشور اول دنیاست ! از هر نظر ! کلاه گذاشتن سر دولت و زرنگی کردن واسه دولت امریکا یه موضوع خنده دار است . تمام حرکات و اعمال شما در سیستمهای کامپیوتر اداره پلیس فدرال امریکا و اداره مهاجرت ضبط می شود .
اما اگر واقعا شما عاشق کسی هستید و می خواهید واقعا با او ازدواج کنید و یا بستگانی در امریکا دارید که می خواهید با وی ازدواج کنید تا به گرین کارت امریکا برسید ـ حتی ظاهری ـ می تونید بر اساس شرایطی که در زیر امده اقدام کنید . تاکید من برای انجام ندادن این روش برای کسانی است که از شما پول طلب می کنند . این روش که با پرداخت پول به امریکا بروید و ازدواج ظاهری کنید خطرناک و غیر قانونی است و معمولا کسانی که از این روش می روند پول خود را می بازند.
اگر فامیلی دارید که این کار را حاضر است حتی ظاهری برای شما انجام بدهد و یا اگر واقعا عاشق کسی هستید و می خواهید واقعا با او زندگی کنید از همین امروز اقدام کنید.
یک وکیل خوب می تواند به شما برای تهیه مدارک و روند پرونده کمک شایانی بکند . یادتان باشد که در امریکا حتی برای خرید اتومبیل معمولا وکیل گرفته می شود و انجام دادن تمام کارهای اداری با یک وکیل کاملا امری عادی است چون در امریکا قوانین خیلی نکات ظریفی دارد و با نداستن یکی از انها می توانید دچار مشکل شوید .
ویزای نامزدی K1 )K1 VISA ) این ویزا برای کسی است که در ایران حضور دارد و شخصی که در امریکا است و گرین کارت دارد می خواهد او را به امریکا بیاورد و با وی ازدواج کند . ویزای نامزدی که به آن در طبقه بندی های ویزاهای کشور آمریکا ویزای K1 VISA گفته میشود مخصوص نامزدان شهروندان آمریکایی میباشد . در واقع صدور این ویزا از سفارت فقط برای اشخاصی میباشد که بتوانند ثابت کنند با یکی از شهروندان آمریکایی نامزد هستند و قصد ازدواج را دارند . پس صدور ویزای K1 یا ویزای نامزدی دارای شرایطی میباشد که عبارتند از :
1- متقاضی باید شهروند آمریکا باشد
2- طرفین ازدواج به لحاظ قانونی مشکل و مانعی برای ازدواج نداشته باشند ( هر دو نفر مجرد باشند).
3- طرفین ازدواج باید ثابت کنند که در 2 سال گذشته با همدیگر ارتباط داشته اند و همدیگر را ملاقات کرده اند.
4- طرفین ازدواج به سن قانونی رسیده باشند .
در صورتی که شرایط بالا مهیا باشد به کسی که نامزد شهروند آمریکایی میباشد ویزای K1 VISA تعلق میگیرد . هنگامی که این ویزا صادر میشود شخص باید به کشور آمریکا سفر کند . مدت این ویزا معمولا 90 روز میباشد . و بهتر است که طرفین ازدواج در طی این مدت با هم ازدواج قانونی داشته باشند . بعد از ازدواج قانونی شخص میتواند برا ی اقامت دایم و تابعیت همسر خود از آمریکا اقدام کند .مساله مهم این هست که وقتی یک شهروند آمریکایی بخواهد همسر قانونی خود را وارد آمریکا کند در این حالت ابتدا باید فرم ای I-130 پر شود و به اداره مهاجرت آمریکا ارسال شود بعد از تایید شدن این فرم باید صبر کنند تا مراحل بعد از طریق اداره مهاجرت و سفارت آمریکا انجام شود و همسر با گرین کارت وارد آمریکا شود . این پروسه به طور معمول در حدود 1.5 تا 2 سال به طول می انجامد.
اما یک حالت دیگه ای وجود دارد که فردی که در امریکا زندگی می کند به جای اینکه داماد یا عروس به امریکا بخواهد بیاورد تا ازدواج کند ، او خودش به کشور زندگی همسر اینده خود سفر می کند تا انجا ازدواج صورت گیرد و همسر را به خودش به امریکا بیاورد . به این نوع ویزا IR1 و CR1 می گویند مزایای این حالت این است که همسر شخص ساکن امریکا لازم نیست ۱ تا ۲ سال صبر کند بلکه می تواند با همسر خود بعد از ازدواج به امریکا بیاید . اما باید توجه داشته باشید که این روش هم تابع همان قوانین ۲ سال زندگی مشترک است و در ابتدا فردی که وارد امریکا شده گرین کارت موقت دو ساله می گیرد و به شرط زندگی مشترک و اسناد معتبر می تواند گرین کارت خود را دریافت کند.برای اینکه بشود ویزای IR1 یا CR1 دریافت کرد اول فردی که در امریکا زندگی می کند باید با مراجعه به محل سکونت همسر خود با وی ازدواج کند . سپس این ازدواج را به سفارت امریکا در دبی – ایروان – تریکه ببرد و ثبت کند چون امریکا در ایران سفارت ندارد . در چنین حالتی همسر ساکن امریکا می تواند از سفارت امریکا درخواست کند همسر خود را به امریکا ببرد . معمولا اگر مدارک کافی که نشان دهد شما سالها است همسر خود را در ایران می شناسید و واقعا با هم سالهاست که در ارتباط بوده اید و عاشقش هستند و افیسر – مامور سفارت امریکا به رابطه ساختگی شما شک نکند به شما ویزای IR1 یا CR1 یا K3 در جا می دهد . اما اگر شک کند همسر ساکن امریکا باید به امریکا مراجعه کند و از انجا درخواست خود را پیگیری کند .لازم به ذکر است فرق این روش یا روش ویزای نامزی K1 در این است که خیلی طولانی نیست و به شرطی که مدارک روابط احساسی و عشقی شما کافی باشد و فرد متقاضی در امریکا شغل و درامد مناسب داشته باشد کمتر از یکسال همسر ایرانی می تواند با گرین کارت ۲ ساله خود وارد امریکا شود .
1: جریمه ارسال اس ام اس در حین رانندگی
یکی از مواردی که خیلی ها به غیر از مکالمه تلفنی حین رانندگی عادت به انجامش دارند، ارسال اس ام اس در حین رانندگی است. در حالی که حقوق مشاغل معمول نظیر فروشندگی، صندوق دار فروشگاه، کارگر رستوران و حتی مسئول آی تی یک مجموعه کاری و مشاغلی نظیر این در حال حاضر ساعتی 10 دلار هست (یک دلار آن هم بابت مالیات پیش از دریافت از طرف کارمند/کارگر به حساب دولت واریز میشود، بنابراین ساعتی 9 دلار) جریمه ارسال یک اس ام اس پشت فرمان حداقل 159 دلار است، این جریمه ممکن هست بالاتر از این نرخ اعلام شده باشد در حالی که حتی تخلف همزمان دیگری رو در حین ارسال اس ام اس انجام نداده باشید!
بنابراین همانطور که روی این تابلو نوشته: جریمه ارسال اس ام اس +159 دلار – ارزش آن را ندارد
نکته مهم در مورد تصادف خودرو در امریکا زمانی که در امریکا تصادف می کنید و با پلیس تماس می گیرید پلیس تنها موارد تخلف و یا شرح حادثه تصادف شما را ثبت میکند، بعد از جریمه شدن و یا کشیدن اصطلاحا کروکی بعد از تصادف شما نمیدانید چه کسی مقصر و یا به چه میزان جریمه شدید، میزان و نرخ جریمه شما را دادگاه مشخص خواهد کرد، بنابراین بعد از گرفتن برگ جریمه، نامه ای از دادگاه به درب منزل شما ارسال خواهد شد که از شما میخواهند مبلغ جریمه را واریز کنید و یا از شما دعوت میشود برای توضیحات بیشتر در دادگاه حاضر شوید
گرفتن عکس در هنگام رانندگی نیز جزیی از تخلفات رانندگی است، بنابراین راننده به هنگام رانندگی هیچگاه مجاز به گرفتن عکس با دوربین و یا حتی تلفن همراه خود نیز نیست، اینکار خلاف قانون است و دارای جریمه ای معادل صحبت کردن با تلفن همراه (نه ارسال اس ام اس)، البته این یکی از تخلفاتی است که برای آماده کردن تصاویر این تاپیک مجبور به انجامش شدم هرچند که برخی از تصاویر و اغلب شکارها توسط دو دوربین دیگر نصب شده داخل و بیرون ماشین گرفته شده که در حین پست های ارسالی در تاپیک از تصاویر آنها استفاده خواهم کرد
روغن ریزی
دیدن صحنه ریختن و نشت روغن روی آسفالت برای تمام ما امری است عادی، همه ما بسیار با این صحنه مواجه شدیم. برخی روغن خودروی خود را در خیابان تعویض میکنند و سپس روغن کهنه را راهی جوی های آب میکنند. اما در امریکا به همین راحتی با شما برخورد نمیشود، (این ماجرا واقعی است) خودروی شما در پارکینگ آپارتمانتان چندین روز بدون حرکت پارک شده و پس از چند روز به ناگهان شروع به روغن ریزی میکند و تمام روغن گیربکس خودرو روانه آسفالت کف پارکینگ میشود، یکی از همسایه ها با آتش نشانی و پلیس تماس میگیرد و پس از پاک کردن روغن از روی اسفالت توسط مامورین آتش نشانی، با برخورد پلیس راهی دادگاه میشوید و دادگاه شما را 5000 دلار بابت این امر جریمه میکند! فراموش نکنید خودروی شما در حالت پارک بوده و هیچ حرکتی نداشته و شما نیز بی اطلاع از این موضوع!
کارپول – خط ویژه
اغلب بزگرراه ها در تمام یا بخشی از مسیر خود دارای یک لاین ویژه به نام کارپول هستند (در برخی بزرگراه های پهن تر با وجود 5 تا 8 لاین در مسیر رفت و یا به همین میزان در لاین برگشت، دو لاین ویژه در کنار یکدیگر وجود دارد)، البته در مواردی نیز این لاین/لاین های ویژه وجود ندارد که دلیل آن باریک شدن مسیر بنابه دلایل مختلف است.
اما این مسیر ویژه چه کاربردی دارد و چطور میتوان متوجه شد مسیر ویژه وجود دارد؟ در بخش هایی از بزرگراه که مسیر ویژه وجود دارد در آخرین لاین در سمت چپ، بر روی آسفالت یک نشان لوزی در فاصله های کوتاه از هم درج شده که به رانندگان هشدار میدهد مسیر لاین ویژه است، البته علاوه بر وجود این لوزی ها بر روی خط ویژه، تابلوهای راهنمای کنار جاده نیز مرتبا به رانندگان وجود چنین لاینی را یادآوری میکنند
اما شرایط استفاده از این لاین چگونه است؟ عبور موتورسیکلت در هر شرایطی و هر ساعت و روزی در این لاین ها آزاد است، دو روز آخر هفته یعنی شنبه و یکشنبه (روز شروع هفته: دوشنبه) که معمولا بار ترافیکی چندانی وجود ندارد این لاین برای تمامی خودروها با هر میزان سر نشین آزاد است. اما در روزهایی معمول هفته (دوشنبه تا جمعه) در ساعات اوج ترافیک تنها خودروهایی مجاز به عبور از این مسیر هستند که بیش از یک سرنشین داشته باشند (2 سرنشین یا بیشتر). با توجه به نیاز هر شخص به حداقل یک خودرو به ندرت شاهد خواهید بود خودرویی با دو یا چند سرنشین در بزرگراه ها در حال حرکت باشد، بنابراین در ساعت اوج شلوغی معمولا لاین ویژه ترافیک کمتری را تجربه میکند. اما ساعات اوج ترافیک و در اصل ساعاتی که نمیتوان با یک سرنشین (تنها راننده) در این لاین ها عبور کرد معمولا بر روی تابلو ها درج میشود هر چند که به طور معمول 6 الی 10 صبح و 3 الی 7 بعد از ظهر است. در خارج از این ساعات تمامی خودروهای تک سرنشین نیز میتوانند از این لاین استفاده کنند.
– این مسیر در برخی شهرها با نام های مختلف هرچند با یک نماد (لوزی) وجود دارد، به عنوان مثال در برخی شهرها فست ترک FastTrak نامیده میشود و در گذشته برخی از مردم برای اینکه صبح ها و یا عصر ها زودتر به محل کار خود و یا منزل برسند و پشت ترافیک نمانند عروسک/مانکنی را بر روی صندلی شاگرد میگذاشتند و با قراردادن یه روزنامه در دست آن پلیس را فریب میدادند، در حال حاضر این روش کاملا منسوخ شده و چنانچه در ساعات غیر مجاز وارد این لاین شوید علاوه بر اینکه اغلب مردم با نگاهی بد به شما نگاه میکنند، پلیس های موتورسوار در بسیاری از موارد در شانه خاکی سمت راست بزرگراه تمامی خودروهای عبوری را کنترل میکنند.
در موارد اضطراری به طور مثال تصادف های بزرگراهی و یا عبور اضطراری میبایستی این مسیر را برای عبور آمبولانس، خودروهای آتش نشانی، پلیس و خودروهای دولتی که با چراغ های گردان حرکت میکنند خالی نگه دارید، هر چند که بعضا در ساعات اوج ترافیک علی الخصوص در زمان بروز حادثه در بزرگراه، ترافیک به حدی است که خودروهای حاضر در لاین ویژه به دلیل عدم روان بودن ترافیک و حجم بسیار خودرو حاضر در سایر لاین ها، امکان خالی کردن لاین ویژه برای سایر خودروها نیست، در این شرایط خودروهای امدادی از شانه خاکی سمت چپ (در تصویر اول این پست، لاین کناری سمت چپ لاین ویژه) عبور میکنند، اما در صورتی که امکان خالی کردن لاین برای شما وجود داشته باشد میبایستی چنانچه در لاین ویژه هستید و خودروی امدادی پشت سر خودروی شما با چراغ هشدار دهنده روشن در حال حرکت است، لاین را برای عبور خالی کنید، در غیر اینصورت حتما جریمه ای سنگین دریافت خواهید کرد.
اما جریمه عبور در این لاین در ساعات اوج ترافیک به صورت تک سرنشین حدودا چقدر است؟
همانطور که در تصویر اول نیز مشاهده میکنید، با وجود نبود قانون خط ویژه در ساعتی که عکس فوق گرفته شده (حدودا ساعت 8 شب) اغلب خودروها در لاینی به غیر از لاین ویژه چه در مسیر رفت و چه در مسیر برگشت تردد میکنند، این در حالی است که در این شرایط امکان استفاده از این لاین برای تمامی خودروها آزاد است. (البته معمولا در ساعت اوج ترافیک اینطور نیست)
در گذشته برخی از مردم برای اینکه صبح ها و یا عصر ها زودتر به محل کار خود و یا منزل برسند و پشت ترافیک نمانند عروسک/مانکنی را بر روی صندلی شاگرد میگذاشتند و با قراردادن یه روزنامه در دست آن پلیس را فریب میدادند، در حال حاضر این روش کاملا منسوخ شده و چنانچه در ساعات غیر مجاز وارد این لاین شوید علاوه بر اینکه اغلب مردم با نگاهی بد به شما نگاه میکنند، پلیس های موتورسوار در بسیاری از موارد در شانه خاکی سمت راست بزرگراه تمامی خودروهای عبوری را کنترل میکنند.
سوخت و بهای بنزین
برخلاف کشورمان که بنزین با نرخ مشخص و میزان اکتان خاص (معمولی و سوپر) در تمامی جایگاه های سوختی با محدودیت عرضه میشود، در امریکا به دلیل اینکه شرکت های نفتی بسیاری وجود دارند لذا قیمت جایگاه هایشان برای عرضه سوخت نیز با یکدگیر با روش های مختلفی رقابتی است، به همین دلیل تصمیم گرفتم از چهار پمپ بنزین واقع در چهار سمت چهار راه در یک روز و یک لحظه عکس بگیرم، دلیل این امر این است که قیمت بنزین نه تنها در یک روز بلکه در مواردی ممکن است چندین بار در روز تغییر پیدا کند که این تغییر قیمت از طرف مالک جایگاه و یا شرکت عرضه سوخت به دلایل مختلف از جمله رقابت با سایرین، فروش بیشتر و از این دست اتخاذ میشود که البته در مواردی کاهش قیمت بیشتر با *ترفند هایی همراه است
* اگر به قیمت جایگاه شل در تصویر اول دقت کنید، بنزین معمولی با اکتان 87 سه دلار و نود و پنج سنت برای هر گالن (حدودا 4 لیتر) درج شده، این در حالی است که در جایگاه بعدی در تصویر دوم قیمت بنزین با چهار سنت افزایش قیمت درج شده، و در تصویر پایین نیز بهای همان بنزین سه دلار و نود پنج سنت درج شده که البته خرید بنزین در این جایگاه اما و اگر های خود را دارد (در پاراگراف پایین اما و اگر ها را متوجه خواهید شد)
اما تفاوت در چیست؟ علاوه بر رقابت شرکت های عرضه کننده بر سر قیمت عرضه سوخت، کیفیت سوخت آنها نیز با یکدیگر تا حدودی متفاوت است که اگر به عنوان مصرف کننده عادی از این بنزین استفاده نکنید به خوبی این تفاوت را درک خواهید کرد، تفاوت دیگر بر سر چگونگی فروش سوخت است *به عنوان مثال اگر به تصویر سوم (تصویر بالا) دقت کنید بر روی تابلو آبی رنگ دست چپ دو نرخ برای هر نوع بنزین درج شده که در ردیف اول قیمت عرضه به صورت نقد (پول) و یا دارندگان کارت آن شرکت سوختی است که کمی ارزان تر است و در ردیف سمت راست قیمت مصرف کنندگانی که با کارت بانکی (نقدی اما با کارت) و یا کارت اعتباری خرید میکنند که میبایستی کمی بیشتر پرداخت کنند، دلیل این افزایش قیمت برای استفاده کنندگان که اغلب هم کارت هستند بهایی است که بابت مالیات فروش در معاملات از طریق کارت به دولت پرداخت میشود.
البته در خرید بنزین، هر مشتری چندین بار به چندین سازمان/ادارات مختلف مالیات پرداخت میکند که به دلیل اینکه چندان برای دوستان داخل ایران مفید نیست از عنوان اینکه چند درصد به چه سازمانی پرداخت میشود صرف نظر میکنیم، اما بر روی تمامی پمپ ها این موضوع درج شده
این شرکت نیز معمولا ارزان ترین سوخت را در جایگاه هایش عرضه میکند هر چند که در این جایگاه ها امکان استفاده از کارت های بانکی اعتباری (CREDIT) نیست و تنها میتوانید به صورت نقد و یا کارت های بانکی نقدی (DEBIT) از آنها خرید کنید، زیرا برای استفاده از کارت های بانکی توسط مشتری، جایگاه ها میبایستی درصد جزیی از در آمد حاصل از فروش را به این شرکت های اعتباری بپردازند که با توجه به اینکه بنزین را به نرخ پایین تر نسبت به سایرین و البته با کیفیت پایین تر (به عقیده من) عرضه میکنند این امکان برایشان میسر نخواهد بود، و مساله بعدی اینکه این شرکت نیز ترفندی برای پایین آوردن قیمت بنزین نسبت به سایر رقبا دارد و آن هم اینکه نرخ اعلام شده بدون درصد مالیات فروش بنزین است، بنابراین در زمان خرید بنزین مالیات آن نیز به این قیمت اضافه خواهد شد!
با توجه به وجود و استفاده بسیاری از خودروهای سبک و سنگین از سوخت دیزل، این سوخت در اکثریت جایگاه های عرضه سوخت موجود است، هر چند که پیدا کردن این سوخت در جایگاه های شرکت شل معمولا امکان پذیر نیست
سوخت بنزین به طور معمول در سه اکتان مختلف 87، 89 و 91 با نام های مختلف عرضه میشود (رگولار، پلاس، وی پاور، سوپریم و غیره)، برخی جایگاه های خاص اکتانی بیش از 91 را نیز عرضه میکنند که متاسفانه شخصا تا به حال با چنین جایگاه هایی برخورد نداشتم و البته نهایتا دارندگان خودروهایی که استفاده بنزین با حداقل اکتان 90 برای خودرو شان توصیه شده نیز از بنزین با اکتان 91 استفاده میکنند (البته در صورت تمایل) و در صورت تمایل به استفاده با اکتان بالاتر برخی جایگاه ها (خیلی محدود و خاص) از مشتریان خود سفارش بنزین با اکتان بالاتر را نیز میگیرند.
هیچ محدودیتی در عرضه و تقاضای بنزین نیست، بنابراین شما میتوانید به هر میزان دلخواه که میخواهید بنزین بزنید و هیچ محدودیتی نظیر کارت هایی که در ایران با محدودیت ماهانه ارائه میشوند نیست، تنها محدودیت موجود فروش روزانه حداکثر 100 دلار به ازای هر کارت بانکی است که دلیل آن نیز سو استفاده های احتمالی از مفقودی کارت است، بنابراین شما در خرید نقدی این محدودیت را نیز نخواهید داشت
⛔️نکته بسیار مهم دوستان عزیز با گرفتن پذیرش از کالج ها یا موسسات خصوصى زبان در امریکا شما شانسى براى گرفتن ویزا ندارید لطفا به این نکته دقت کنید بسیارى از شرکت ها اقدام به اخذ پذیرش زبان از موسسات خصوصى در امریکا میکنند و حدودا ٢٥٠٠ دلار از شما اخذ میکنند لطفا دقت کنید این پذیرش ها منجر به اخذ ویزا نمیگردد و شما پول خود را از دست داده اید لطفا در خصوص پذیرش زبان دقت کنید که فقط از دانشگاه هاى ایالتى و دولتى امریکا اخذ گردد⛔️
الف) می توانید به عنوان یک دانشجوی تمام وقت دانشگاهی یا زبان وارد آمریکا شوید.
ب ) می توانید به طور قانونی در دانشگاه کار پاره وقت انجام دهید. همچنین اگر شرایط پس از ورود تغییر کند و لازم شود، می توانید خارج از دانشگاه کار کنید.
ج ) شما واجد شرایط اشتغال به عنوان بخشی از آموزش عملی اختیاری خود هستید.
د ) می توانید به داخل و خارج از آمریکا سفر کنید و یا تا پایان تحصیلات خود در آمریکا بمانید.
ه ) می توانید وابستگان خود (همسر و فرزندان مجرد زیر 21 سال) را برای زندگی با خود به آمریکا بیاورید.
و ) ویزای تحصیل در آمریکا به سرعت صادر می شود.
شما در شرایط محدود و خاص، می توانید در طول اقامت خود در آمریکا با ویزای دانشجویی آمریکا اجازه کار در دانشگاه را بدست آورید. همچنین اگر بتوانید ثابت کنید که شرایط پیش بینی نشده و خارج از کنترل شما رخ داده، که باعث مشکلات مالی غیر منتظره شده است، می توانید خارج از دانشگاه کار کنید.
همسر و فرزندان
همسران و یا فرزندان زیر 21 سال که در مدت زمان اقامتتان مایل به همراهی کردن و یا پیوستن به شما در آمریکا هستند، می توانند درخواست ویزای F-2 کنند.
هزینه تحصیل در آمریکا بسته به نوع رشته و محل تحصیل و کیفیت دانشگاه بسیار متفاوت میباشد.
هزینه تحصیل در آمریکا مخصوصاً برای دانشجویان خارجی بسیار بالاست. معمولا دانشجویان از یکی از سه طریقه بورس، دستیار تحقیق یا RA و یا دستیار تدریس یا TA نه تنها از پرداخت شهریه معاف می شوند، بلکه درآمدی نیز کسب می کنند.
دانشگاه های آمریکا به دو دسته تقسیم می شوند: مراکز دولتی (با پشتیبانی دولت) و خصوصی (مستقل). شهریه ی دانشجویان خارجی در دانشگاه های دولتی معمولا در مقایسه با هزینه های دانشگاه های خصوصی ارزان تر است. لازم به ذکر است که هزینه ی یک برنامه در یک دانشگاه آمریکایی لزوما با کیفیت آن مرتبط نیست.
هزینه ی شهریه برای دانشگاه های مختلف، متفاوت است و بطور گسترده ای بسته به هر دوره متغیر است. این هزینه ها می تواند از مقدار کمی مثلا 5,000 دلار در سال برای دانشگاه های دولتی گرفته تا 30,000 دلار در سال برای برخی دانشگاه های خصوصی، تغییر کند. برای اطلاع از جزئیات بیشتر، لطفا با دانشگاه ها ارتباط برقرار کنید.
هزینه های تقریبی زندگی در طول یک سال حدود 10,000 دلار است که شامل هزینه ی مسکن و دیگر مخارج روزانه می شود. هزینه ها بسته به سبک زندگی و استان محل تحصیل متغیر است. مخارج اصلی عبارتند از:
– اجاره: 400 دلار در ماه
– خوار و بار: 100 دلار در ماه
– آب و برق: 100 دلار در ماه
– تلفن: 50 دلار در ماه
– هزینه های متفرقه: 200 دلار در ماه
بسته به سبک زندگی تان، هزینه های زندگی می تواند از 700 تا 1000 دلار در ماه متغیر باشد. می توانید خانه/ آپارتمان را با دیگران مشترک شوید تا هزینه های آب و برق، هزینه تلفن ثابت و تا حدی خوار و بار کاهش یابد.
تحصیلات کارشناسی
اگر قصد دارید که بدنبال کمک هزینه ی مالی برای تحصیلاتتان در خارج از کشور باشید باید درخواست کمک مالی را به همراه اپلیکیشن ارسال کنید. شرایط دریافت کمک های مالی به طرز قابل ملاحظه ای متغیر است. با مراجعه به وبسایت کالج ها از میزان کمک های مالی و نحوه ی دریافت آن ها می توانید اطلاع کسب کنید. به طور کلی برای دریافت کمک، دانشجویان مقطع کارشناسی باید فرم های کمک مالی مختص همان کالج را پر کنند؛ بعلاوه ی فرم کمک مالی مخصوص دانشجویان خارجی که توسط کالج فراهم شده است. گاهی گواهی بانک نیز لازم است. برخی جزئیات که معمولا در این فرم ها خواسته می شوند عبارتند از:
– کل درآمد شخصی سالانه
– کل درآمد سالانه ی والدین
– میانگین هزینه های سالانه ی زندگی
– جزئیاتی درمورد سرمایه های خود و والدین
– منابع تأمین هزینه های تحصیل؛ غیر از فاند از طرف دانشگاه
این نوع کمک مالی به آن معناست که دانشجو لازم نیست شهریه دانشگاه را بپردازد. هرچند هزینه های عام (برای استفاده از تسهیلات دانشگاه مانند کتابخانه، کامپیوترها و خدمات ورزشی و بهداشتی) عموما باید توسط دانشجو تأمین شود. معافیت شهریه به کرات همراه با کمک هزینه ی تحصیلی یا کمک هزینه ی پژوهشی/ آموزشی (Research/Teaching Assistantship) اعطا می شود.
استخدام دانشجویی
هنگامی که درمورد تأمین هزینه های تحصیل و زندگی خود در ایالات متحده فکر می کنید، به یاد داشته باشید که نمی توانید روی کار کردن در این کشور حساب کنید مگر اینکه کمک هزینه ی پژوهشی یا آموزشی به شما اعطا شود. زمانی که شواهد منابع مالی خود را ارائه می کنید، نمی توانید براساس درآمد بالقوه ی خود پاسخی بدهید. درآمدی که براساس آن درخواست می دهید باید تضمین شده معادل یا بیشتر از هزینه های سال اول تحصیلتان باشد.
قوانین مهاجرتی درمورد کار کردن با ویزای دانشجویی بسیار سخت گیرانه است. حالت F-1 که معمول ترین حالت برای دانشجویان خارجی و تمام وقت می باشد، اجازه ی کار نیمه وقت و استخدام در محیط دانشگاه را (کمتر از 20 ساعت در هفته) می دهد. حالت دانشجویی J-1 اجازه ی استخدامی مشابه با محدودیت های مشابه را می دهد تا جایی که مجوز توسط اسپانسر برنامه ی تبادلی داده شود. دارندگان ویزای M-1 برای برنامه های تکنیکی و فنی و حرفه ای اجازه ندارند در طی دوره های تحصیلشان کار کنند.
مشاغلی که در دانشگاه وجود دارند معمولا حقوق بالایی ندارند و مطمئنا در حدی نیستند که هزینه های تحصیل در دانشگاه را تأمین کنند. روی این شغل ها بعنوان چیزی بیشتر از مکملی کنار کمک هزینه های دیگر، حساب نکنید.
وام تحصیلی
دانشجویان خارجی واجد شرایط دریافت وام های دولتی آمریکا نیستند اما می توانند برای تحصیل در آمریکا، وام های خصوصی دانشجویان خارجی را دریافت کنند. تا زمانی که شما در یک مدرسه ی تأیید شده حضور دارید و یک شهروند آمریکا یا فردی با اقامت دائم وجود دارد که برای شما امضا کند، می توانید هر چقدر که لازم دارید قرض بگیرید. دقت کنید بیش از اندازه قرض نگیرید؛ شما باید تنها به مقداری که واقعا برای پوشش هزینه های تحصیل و زندگی در آمریکا نیاز دارید، قرض بگیرید.
بورس تحصیلی
این معمولا نوعی کمک مالی کامل است که بر اساس توانایی و عملکرد تحصیلی دانشجو می باشد. بنابراین، تنها یک دانشجوی به واقع برجسته ممکن است قبل از ثبت نام در دانشگاه، مشمول این نوع کمک مالی شود. بورس کامل تمامی مخارج زندگی دانشجو در دانشگاه را می پردازد، در حالیکه بورس های دیگر مستلزم پرداخت هزینه هایی از طرف دانشجو و یا پوشش مابقی هزینه ها از راه های دیگر می باشد.
کمک مالی در قالب دستیار پژوهشی یا آموزشی
اکثر دانشجویانی که مساعدت دریافت می کنند معمولا در قالب دستیار پژوهشی یا آموزشی می باشد. این کمک های مالی معمولا پول و مقرریِ کافی برای تامین هزینه های زندگی در حد ابتدایی و پرداخت شهریه فراهم می آورند. برای کسب درآمد بیشتر می توان تا حداکثر 20 ساعت در هفته کار کرد. این کمک هزینه ها برای دوره های کارشناسی ارشد و یا دکترا فراهم می باشد. دستیار آموزشی معمولا در دانشگاه هایی که کلاس های کارشناسی پر جمعیتی دارند، درآمد بالاتری نسبت به دانشگاه های دیگر دارد. کمک هزینه ی پژوهشی در رشته ها و دانشگاه هایی که پژوهش بطور قابل ملاحظه ای در حال پیشرفت است، معمول تر است. بروشورهای اطلاعاتیِ اکثر دانشگاه ها، این اطلاعات را در اختیار می گذارند. گاهی قبل از اینکه این کمک مالی اعطا شود، لازم است که توانایی آموزشی و پژوهشی فرد اثبات شود. از این رو، بسیاری از دانشگاه ها تنها پس از ترم اوّل، این مساعدت را اعطا می کنند. همچنین احتمالا لازم است که آزمون انگلیسی گفتاری (TSE) را هم برای اثبات توانایی کار به عنوان دستیار آموزش بگذرانند.
جستجو برای بورس و کمک هزینه مالی دانشگاهی
وبسایت IEFA به دانشجویان خارجی که می خواهند در خارج از کشور خود تحصیل کنند، اطلاعاتی ارائه می دهد. همچنین این سایت یک جستجوی اساسی برای پیدا کردن کمک هزینه تحصیلی در سراسر دنیا ارائه می دهد.
برای اطلاعات بیشتر سری بزنید به: http://www.iefa.org
ویزای F-1 برای دانشجویان تمام وقتی است که در یک برنامه ی آموزشی یا مربوط به زبان ثبت نام کرده اند. دانشجویان F-1 به مدت کل دوره ی برنامه ی آموزشی خود بعلاوه ی 60 روز اضافه تر می توانند در ایالات متحده بمانند. این افراد می بایست یک دوره ی تمام وقت را ادامه داده و تحصیل خود را تا تاریخ انقضایی که در فرم I-20 آمده است، تکمیل کنند.
برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید: http://travel.state.gov
ویزای J-1 برای دانشجویانی صادر می شود که برای تکمیل برنامه ی تحصیلی خود نیاز به گذراندن یک دوره ی آموزشی عملی دارند که در کشورشان موجود نمی باشد. این آموزش باید مستقیما مربوط به برنامه ی تحصیلی باشد. ویزای J-1 دانشجو را ملزم می کند که پس از اتمام تحصیلش در آمریکا و قبل از اینکه واجد شرایط تقاضای ویزای مهاجرتی (اقامت دائم) شود، برای حداقل دو سال به کشور خود بازگردد.
برای اطلاعات بیشتر سری بزنید به: http://travel.state.gov
کاملاًساده است، کالیفرنیا، همه چیز دارد ! کالیفرنیا دارای یکی از بزرگترین اقتصاد ها در جهان بوده و مرکز بین المللی برای سرگرمی، اطلاعات، آموزش و صنایع فن آوری است. از نظر ملی، کالیفرنیا در کشاورزی، هوافضا و بخش های تولید هم مشارکت دارد، به همین دلیل است که بسیاری از دانشگاه ها مانند دانشگاه ملی National University در لس آنجلس یا دانشگاه John F Kennedy در سان فرانسیسکو، برنامه های با کیفیت بالا و مقرون به صرفه ای را ایجاد کرده اند که روی مهندسی و تکنولوژی و نیز در زمینه های دیگر متمرکز هستند. علاقه مند به تحصیل در رشته حمل و نقل هوایی هستید؟ کالیفرنیا تعدادی از مدارس حمل و نقل هوایی را به دانشجویان برای انتخاب ارائه می دهد مانند California Flight Academy که به دانشجویان فرصت به دست آوردن تجربه واقعی را می دهد تا به رویاهایشان تحقق ببخشند. به دلیل اندازه ی این ایالت، کالیفرنیا یک ایالت بزرگ است که به دانشجویان اجازه می دهد در هر زمینه ای تحصیل کنند.
در حالی که کالیفرنیا بدون شک مظهر فرهنگ آمریکایی غربی می باشد، این ایالت همچنین به عنوان یک دولت لیبرال اجتماعی تر است که دارای یک جمعیت بزرگ و با فرهنگ های گوناگون می باشد از جمله جمعیت اسپانیایی زبان در حال رشد. در حالی که سال به سال بسیاری از دانشجویان از کشورهایی مانند هند، ژاپن، کره، چین و کانادا برای تحصیل می آیند، کالیفرنیا یکی از فعال ترین ایالت های آمریکا در جذب دانشجویان بین المللی باقی می ماند.
بسیاری از دانشجویان خارجی کالیفرنیا را انتخاب شماره یک خود قرار داده اند. در واقع، دانشگاه University of Southern California هر سال بیشتر از هر دانشگاه دیگری در سراسر آمریکا دانشجویان بین المللی را ثبت نام می کند! به این دلیل، زندگی در کالیفرنیا به معنی تجربه و استقبال از زبان، مواد غذایی، فرهنگ، مردم، ایده ها، جشن ها و فعالیت ها ی روزانه جدید است ! اگر شما تحصیل در کالیفرنیا را انتخاب می کنید، ماهیت لیبرال و فرهنگ های متنوع این ایالت و مردم آن تضمین می کنند که شما خیلی بیشتر از آنچه می پردازید، آموزش خواهید دید؛ زیرا که آموزش بالقوه موجود فقط از طریق بررسی و تجربه کردن همه این فرهنگ های بین المللی دریافت خواهند شد که قطعاً تجربه کلاس درس شما را افزایش خواهد داد.
بعلاوه، دانش آموزان می توانند از تمام چهار فصل متنوع در کالیفرنیا که بیشتر آب و هوای مدیترانه ای دارد لذت ببرند. لازم به ذکر است که، تنوع چشم انداز کالیفرنیا باعث ایجاد طیف گسترده ای از ورزش ها و فعالیت های آخر هفته می شود: شامل گشت و گذار در امتداد خط ساحلی معروف کالیفرنیا، پیاده روی در امتداد بسیاری از مسیرهای پیاده روی و طبیعت دیدنی آن و بازدید از بسیاری از جنگل های زیبا و پارک های ایالتی. در واقع، تقریباً نیمی از کل سطح کالیفرنیا توسط جنگل های سرسبز پوشیده شده است! جنوب کالیفرنیا محل صحرای جنوب مرکزی به نام Mojavi و دره مرگ Death Valley، نقاط داغ برای برخی از ورزش های سخت و چشم انداز های دیدنی است. ساحل کالیفرنیا منزلگاه برخی از شهرستانها ی معروفش از جمله خلیج سان فرانسیسکو، سان دیگو و لس آنجلس بزرگ است. هر چه بیشتر به شمال کالیفرنیا سفر کنید خنک تر خواهد شد و بیشتر از مناظر کوهستانی لذت می برید، از جمله دره ی الهام بخش Yosemite ( معروف به خاطر گنبد یخبندان بزرگش) و پارک ملی سکویا Sequoia ( منزلگاه درختان سکویا ی غول پیکر ). این درخت های غول پیکر از قدیمی ترین درختان در جهان هستند، برخی از آنها ارتفاعشان به ۹۴ متر می رسد و قطرشان ۱۷ متر است ! به عبارت دیگر، هر جا در کالیفرنیا که تحصیل کنید، زمین های منحصر به فرد زیادی در نزدیکی آنجا وجود خواهد داشت که نفس شما را بند خواهد آورد.
در نهایت، در مورد آموزش عالی، شبکه سازمان یافته از کالج ها و دانشگاه های کالیفرنیا که شهرت بسیار خوبی دارند آموزش با کیفیت بالا را ارائه می دهند. این بدان معناست که دانشجویانی که مشغول به تحصیل در کالیفرنیا هستند می توانند مطمئن باشند که پس از فارغ التحصیلی دیپلم با کیفیت و معتبری، در هر دو سطح ملی و بین المللی، دریافت می کنند. دانشگاه های کالیفرنیا که به طور مداوم جزو رتبه های بالا در ایالات متحده هستند عبارتند از: Stanford University, University of California-Berkeley, California Institute of Technology, University of California-Los Angeles, Delaware State University, University of California-Davis,University of California-Santa Barbara, University of California-Riverside, University of California-Santa Cruz, University of California-San Francisco
در حالیکه شهریه و هزینه زندگی در هنگام تحصیل در کالیفرنیا ممکن است بالاتر باشد، شایان ذکر است که راه های مختلفی برای تضمین کمک های مالی اساسی وجود دارد. دانشجویان در کالیفرنیا انواع شیوه های زندگی و شرایط زندگی چند فردی را می پذیرند، بنابراین هزینه های زندگی در کالیفرنیا می تواند بطور قابل توجهی با برنامه ریزی مناسب به حداقل برسد. برای بررسی هزینه های زندگی با هم اتاقی در شهرستانها ی مورد علاقه خود می توانید تبلیغات طبقه بندی شده آنلاین که روزانه در Craiglist گذاشته می شود را چک کنید. بررسی سایت هایی مانند این، و آنهایی که به طور خاص به بررسی کالیفرنیا می پردازند به شما کمک خواهند کرد که به یک مفهوم دقیق تری از هزینه های مربوط به زندگی در کالیفرنیا دست یابید. در نتیجه به شما در بودجه بندی مورد نیازتان و برنامه ریزی مالیتان کمک می کند. به عبارت دیگر، گمان نکنید زندگی در کالیفرنیا فراتر از امکانات مالی شما است. اگر شما مایل به انجام پژوهش و برنامه خود هستید، می توانید فرصت های زیادی برای منابع و کمک های مالی پیدا کنید که در حین تحصیل و زندگی دانشجویان در این ایالت بزرگ در دسترس دانشجویان قرار می گیرند!
???فرم I-20 چیست و چه کسی این فرم را صادر می کند؟ فرم I-20 فرمی ۳ صفحه ای است که از روی سوابق تحصیلی SEVIS شما (Student Exchange and Visitor Information System) ایجاد می شود. صفحه اول شامل اطلاعات مربوط به بیوگرافی دانشجو و برنامه آکادمیک، صفحه دوم شامل دستورالعمل های پرینت شده و صفحه سوم دربرگیرنده اطلاعات مربوط به اجازه کار و مکان های مسافرتی می باشد. فرم I-20 همچنین دربرگیرنده یک بارکد، کلمه SEVIS و شماره دانشجویی مخصوص فرد پذیرفته شده می باشد که در بالای بارکد قرار دارد. فرم I-20 توسط مسئول دانشگاه یا کالج محل پذیرش (Designated School Official or DSO) پرینت و به شما ارسال می گردد و نهایتا در حین رسیدگی به درخواست ویزای F1 دانشجویی به مأمور کنسولگری ارائه می شود. در واقع، فرم I-20 فرمی دولتی است که به دولت ایالات متحده ثابت می کند که شما برای اخذ ویزای دانشجویی F1 صلاحیت دارید. این فرم مشخص می نماید که: شما دانشجوی حقیقی هستید یا خواهید بودشرایط پذیرش در دانشگاه آمریکا را دارا هستیدقصد دارید به صورت تمام وقت مطالعه کنیدبه دانشگاه/کالج مورد نظر اثبات نموده اید که پول کافی برای زندگی و تحصیل در آمریکا دارید بدون نیاز به کار غیرقانونی یا دچار بی پولی و فقر شدن آشنایی با آزمون SAT آزمون SAT آزمونی است که پس از اتمام دوره متوسطه و برای ورود به دانشگاه های آمریکا مورد استفاده قرار می گیرد. در دو نوع General و Subject برگزار می گردد. این آزمون در ایران برگزار نمی گردد. تفاوت SAT با ACT : یکی از دو امتحان استاندارد برای ورود به دانشگاه در آمریکا است. اولین بار در پاییز سال ۱۹۵۹ برای رقابت با SAT دیگر امتحان ورودی دانشگاه توسط آقای اورت فرانکلین لیندکوییست شروع به کار میکند. دانش آموزان بسته به انتخاب خود و تواناییهای خود میتوانند هر کدام از دو امتحان را برای ورود به دانشگاه بدهند.
فرق کالج و دانشگاه در امریکا چیست ؟کالج چیست؟اغلب از دو موسسه کالج ( Community College ) و دانشگاه ( University ) در ایران معنای واحدی دریافت میشود. کالجهای محلی که به طور محدود از سال 1901 در ادامه تحصیلات دبیرستانی بوجود آمدند امروزه به یکی از مهمترین پایههای تحصیلی کشور آمریکا مبدل شدهاند و روز به روز بر کیفیت و کمیت آنها افزوده میشود. صرفنظر از تفاتهای ایالتی و برخی دروس، کالجهای منطقهای دو هدف عمده را دنبال میکنند: آمادهسازی نیروی کار فنی در کوتاهترین مدت ممکن و آمادهکردن دانشجویان برای انتقال به ردههای بالاتر تحصیلی در دانشگاهها. برای ورود به بازار کار در بسیاری از رشته ها مانند کارهای دفتری، طراحیداخلی، آرایشگری، جوشکاری، مکانیکی، و برقکاری بسیاری از افراد ترجیح میدهند به جای دورههای طولانی مدت چهارساله از زمان بیشترین بازده را داشته و دوساله فارغالتحصیل شوند. کالجها با فراهمآوردن امکانات فنی و آموزشی این افراد را بعد از دو سال با مدرک فوق دیپلم روانه بازار کار میکنند. برای مدرک فوق دیپلم گذراندن حداقل شصت تا شصت و شش واحد درسی اجباری است. همه دانشجویان باید دروسی در زمینه ریاضی، زبان انگلیسی، و یک زبان خارجی بگذرانند و بقیه واحدها را نیازهای خاص آن رشته پر میکند.ورود به کالجها بسیار سادهتر از ورود به دانشگاه است. مدرک دیپلم دبیرستان از هرکشوری برای ثبت نام در این کالجها کافیست. سپس امتحان سادهای از ریاضی و زبان انگلیسی خواهید داشت که بر اساس نتایج آن سطح اولین کلاس ریاضی و زبان- که اجباری هستند- مشخص میشود.اگر هدف دانشجو اخذ مدرک فوق دیپلم باشد برنامه واحدهای آنها با دانشجویانی که قصد راهیابی به دانشگاه را دارند متفاوت خواهد بود. به این دلیل مشاوره با اساتید و مشاورین دانشگاه سودمند است. اگر هدف انتقال به دانشگاه باشد دانشجو باید حداقل شصت و حداکثر شصت و شش واحد درسی را در کالج بگذراند. یعنی دو سال از چهار سال دوره لیسانس را در کالج و دوسال بعد را در دانشگاه مقصد بگذراند. هرچند واحدها و معدل لازم با توجه به رشته و دانشگاه مقصد متغیر است اما معمولا دانشجویان موظف به گذراندن تقریبا چهل واحد در حوزههای مثل جامعهشناسی و علوم انسانی، زبان انگلیسی، ریاضی و هنر هستند. چرا مستقیم از دانشگاه شروع نکنیم؟برای ورود به بسیاری از دانشگاهها باید امتحان تافل داد اما انتقال واحدها از کالج شما را از مشکل خلاص میکند. شهریه کالجها در مقایسه با دانشگاهها بسیار ناچیز است. شما میتوانید شصت واحد اولیه را با قیمت بسیار کمتری بگذرانید و برای ادامه دوره از وامهای دولتی-اگر واجد شرایط باشید- استفاده کنند. برخلاف دانشگاهها کالجهای منطقهای تقریبا در همه شهرها وجود دارند. بنابراین این امکان هست که اگر با خانواده هستید در هزینه مسکن صرفه جویی کنید. از آنجا که بسیاری از دانشجویان کالجها شاغل هستند در کالجها واحدها در دورههای بسیار متنوعی ارائه میشود. این دورهها شامل تمام ترم (هجده هفتهای) و هشت و شش هفتهای هستند. از سوی دیگر کلاسها در ساعتهای متفاوت ارائه میشوند و این به شما کمک میکند تا بدون اینکه لطمهای به کارتان بخورد همه کلاسها را شبها یا آخر هفته بگذرانید. از طرفی کلاسهای کوتاه مدت به شما اجازه میدهد که در مدتی معین تعداد بیشتری کلاس بگذرانید. این سبک ارائه کلاسها برای افراد شاغل غنیمت بزرگی است که معمولا در دانشگاهها موجود نیست. اساتید کالج به اندازه اساتید دانشگاه سختگیر نیستند و این به شما فرصت خوبی برای بهبود معدلتان میدهد. از طرفی برای بسیاری از دانشگاهها که پذیرش مستقیم به آنها ساده نیست معدل خوب از یک کالج معتبر و یک تقاضانامه قوی برای پذیرش کفایت میکند. چند نکته را به خاطر داشته باشیدمعمولا ویزای دانشجویی برای دانشجویانی صادر میشود که قصد ادامه تحصیل در دورههای تکمیلی را دارند. بنابراین تقاضا برای ویزای تحصیلی برای کالجهای منطقهای ممکن نیست هرچند بعضی از کالجها به طور محدود به تبادل دانشجو با کشورهای دیگر میپردازند. بهترین منبع برای کسب اطلاعات در این مورد وب سایت کالج است که شما باید در بخش دانشجویان بینالمللی یا تبادل دانشجو به جستجوی اطلاعات بپردازید. اگر با ویزای دانشجویی در آمریکا اقامت دارید مشکل اجازه کار کردن در آمریکا را خواهید داشت و تنها اجازه کارهای نیمه وقت در داخل محوطه دانشگاه را دارید. توجه داشته باشید که وامهای دولتی برای کالجها بسیار محدودتر از دانشگاهها هستند و معمولا همه هزینهها را شامل نمیشوند. کالج مقطع آموزش عمومی بالاتر از سطح دبیرستان است اما نباید با دورههای چهارساله دانشگاهی مقایسه شود. مهمترین بخش شناسایی هدف است. اگر هدف فرد ورود به بازار کار در کمترین زمان ممکن است (مخصوصا در کارهای فنی که تجربه مهمترین نکته است) دورهای دوساله تخصصی کالج این امکان را برای فرد فراهم میکند که با کمترین هزینه وارد بازار کار شود. اما برای ورود به بازار کار فشرده و تخصصی بسیاری از مشاغل مانند پزشکی یا مهندسی کالج تنها میتواند نقطه شروع خوبی باشد به شرط اینکه به انتقال به دانشگاه معتبری منجر شود. همانطور که پیشتر توضیح داده شد کالجها راه ورود به دانشگاهها را آسانتر میکنند و میتوان از آنها برای رسیدن به تحصیلات بالاتر در دانشگاههای معتبر استفاده کرد.
برخلاف بسیاری از کشورهای دیگر، مهاجرت به امریکا فرایندی بسیار پیچیده و زمانبر است که اراده و صبر و حوصله فراوانی را می طلبد ولی با این حال با در نظر گرفتن این که بیش از 40 میلیون مهاجر در امریکا زندگی می کنند می توان دریافت که مهاجرت به امریکا کاری است ممکن به شرط آنکه فرایند انجام آن به صورت صحیح و قانونی انجام پذیرد.
در کل افرادی که قصد دارند به امریکا مهاجرت کنند ابتدا برای ورود به امریکا باید یک ویزای مهاجرتی دریافت کنند و سپس بعد از ورود به امریکا مراحل دریاف اقامت دائم این کشور را دنبال نمایند. در حالتی دیگر برخی افراد ابتدا با ویزاهای غیر مهاجرتی مانند ویزای تحصیلی یا توریستی وارد امریکا می شوند و سپس بر اساس اینکه واجد شرایط چه نوع اقامتی باشند تقاضای اقامت دائم می نمایند. برای جزییات بیشتر در مورد ویزاهای غیر مهاجرتی به اینجا مراجعه نمایید
در کل مهاجرت به امریکا به پنج دسته اصلی مهاجرت خانوادگی، مهاجرت کاری، مهاجرت سرمایه گذاری، مهاجرت از طریق لاتاری و مهاجرت از طریق پناهندگی تقسیم می گردد هرچند راههای دیگری نیز وجود دارد که معمولا بسیار محدود هستند و شرایط خاصی را نیازمند می باشند. به عنوان مثال استعداد های درخشان یا ازدواج با یک فرد سیتیزن امریکا و یا کودکانی که از طرف شهروندان امریکایی به سرپرستی گرفته می شوند. از آنجایی که بیشتر مهاجران اقامت خود را از طریق 5 مسیر اصلی مذکور کسب می کنند ما در این مقاله که توسط کارشناسان مهاجرت سازمان ایرانیان مقیم امریکا تهیه شده است به بررسی جزییات این 5 راه می پردازیم
فردی که سیتیزن امریکاست می تواند برای فامیل درجه یک خود یعنی پدر و مادر، فرزند، خواهر و برادر و نیز همسر خود تقاضای اقامت بکند. در حالی که فردی که گرین کارت امریکا را دارد ولی هنوز سیتیزن نشده است فقط می تواند برای همسر و فرزندش – که هنوز ازدواج نکرده است – تقاضای اقامت بکند. در این نوع اقامت، شخصی که مقیم امریکا است اصطلاحا اسپانسر خانوادگی فرد مهاجر نامیده می شود و می بایست تقاضای خود را با پر کردن فرم I-130 به سازمان مهاجرت امریکا ارسال نماید.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه مهاجرت خانوادگی به اینجا مراجعه نمایید
2- مهاجرت از طریق اشتغال
سازمان مهاحرت امریکا به کارفرمایان این امکان را داده است که برای برخی افراد خارجی که در زمینه های شغلی خاصی تخصص دارند تقاضای اقامت بدهند. افراد با مدارک تحصیلی خارجی و سابقه کار خارج از امریکا می بایست مدارک تحصیلی خود را توسط موسسات مخصوصی در امریکا مورد ارزشیابی قرار دهند تا ابتدا معلوم شود که آیا تحصیلات آنها هم تراز با تحصیلات افراد مشابه در امریکا می باشد یا نه. سپس، به جز چند رشته محدود، اکثر رشته های تحصیلی توسط سازمان کار امریکا بررسی می گردند تا معلوم گردد، تخصص فرد متقاضی در زمان تقاضا مورد نیاز امریکا هست یا نه. در صورتی که سازمان کار امریکا اعلام کند که به این تخصص نیاز دارد، کارفرما می تواند برای فرد مذکور تقاضای اقامت بکند که در این صورت کارفرما به عنوان اسپانسر شغلی فرد مهاجر نامیده می شود و می بایست تقاضای خود را با پر کردن فرم -140 به سازمان مهاجرت امریکا ارسال نماید. در شرایطی خاص سازمان مهاجرت امریکا این امکان را به فرد متقاضی می دهد که بتواند خود اسپانسر شخصی خود باشد.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه مهاجرت شغلی به اینجا مراجعه نمایید
3- مهاجرت از طریق لاتاری
همه ساله سازمان مهاجرت امریکا به 50 هزار نفر از سراسر جهان، به صورت قرعه کشی اقامت دائم اعطا می کند. فقط چند کشور اجازه شرکت در این قرعه کشی را ندارند چرا که این کشورها در 5 سال اخیر بیش از 50 هزار شهروندشان اقامت امریکا را دریافت کرده اند. ایرانیان بسیاری همه ساله از این طریق جواز اقامت در ایالات متحده را دریافت می کنند. بزرگترین مزیت این روش این است که کاملا رایگان است و هرکسی می تواند شخصا و به صورت آنلاین برای این نوع از اقامت تقاضا دهد.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه مهاجرت از طریق لاتاری به اینجا مراجعه نمایید
4- مهاجرت از طریق سرمایه گزاری
افرادی که بتوانند 1 میلیون دلار در امریکا سرمایه گزاری کنند به طوری که با سرمایه گزاری آنها، حداقل 10 نفر صاحب اشتغال گردند می توانند اقامت دائم ایالات متحده را از طریق ویزای EB5 دریافت نمایند. میزان سرمایه گزاری در برخی شرایط متفاوت خواهد بود. به طوری که در برخی مناطق روستایی یا در ایاتهایی که میزان بیکاری در آنها از 150% میزان متوسط کشور بالاتر است، مبلغ مورد نیاز برای سرمایه گزاری 500 هزار دلار خواهد بود. فرد متقاضی بلافاصله پس از سرمایه گزاری، یک گرین کارت موقت دریاف خواهد کرد تا وارد امریکا شده و بیزنس خود را شروع کند. پس از آغاز به کار بیزنس در امریکا، گرین کارت دائم به وی اعطا خواهد شد
برای اطلاعات بیشتر در زمینه مهاجرت از طریق سرمایه گزاری به اینجا مراجعه کنید
5- مهاجرت از طریق پناهندگی
افرادی که به واسطه اعتقاداتشان اعم از مذهب، گرایش جنسی، ملیت، تفکرات سیاسی اجتماعی، عضویت در گروههایی خاص، نژاد و سایر موارد با خطر مرگ در کشورشان مواجه هستند می توانند برای اقامت دائم ایالات متحده برای خود و خانواده درجه اولشان تقاضا نمایند. اگر فرد متقاضی در زمان ثبت تقاضای خود در امریکا حضور داشته باشد به وی عنوان Assylum و اگر خارج از امریکا باشد به وی عنوان Refugee داده خواهد شد.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه مهاجرت از طریق پناهندگی به اینجا مراجعه نمایید.
لازم به ذکر است که همه ساله برای تمام ویزاهای مذکور، از طرف سازمان مهاجرت امریکا محدودیتهایی تعیین می گردد که بیشتر به خاطر ملیت متقاضیان می باشد. بدین معنی که متقاضیان مختلف بر اساس کشور تابعیتشان در گروههای خاصی قرار می گیرند. اگر تعداد متقاضیان ویزا از تعداد تعیین شده بیشتر باشد، به تقاضای متقاضیانی بیش از ظرفیت، بر اساس زمانی که تقاضای آنها ثبت شده است رسیدگی خواهد شد. به این زمان تقاضا اصطلاحا تاریخ اولویت یا Priority Date می گویند.
چگونه فردی که ساکن امریکاست و گرین کارت دارد یعنی اقامت دائم امریکا را دارد می تواند برای افراد درجه اول فامیل و خانواده خود درخواست اقامت دائم و گرین کارت امریکا کند؟ و انها به امریکا بیاورد ؟
گرین کارت بستگان درجه اول یا خانواد گی آمریکا چیست و به چه افرادی تعلق می گیرد ؟
این ویزا شامل حال افرادی می شود که خانواده آنها شهروند آمریکا هستند و یا اقامت دائم ( کارت سبز ) دارند . برای دریافت کارت سبز (گرین کارت ) دو شرط وجود دارد :
این تقاضا نباید غیر مجاز باشد .
شما باید نشان دهید که خانواده تان ( همسر ، فرزند ، پدر و مادر ) در آمریکا هستند .
افرادی که پیشینه ی جنایی دارند ، به یک مریضی سخت گرفتارند و یا بی بضاعت هستند نمی توانند تقاضای ویزای خانواده گی دهند .
بی بضأعت به فردی گفته می شود که برای گذاراندن امور زندگی خود نیازمند کمک های دولتی است . یک گواهی از حامی و یا حامیان مالی که ثابت کند شما مشکل مالی نخواهید داشت ، می تواند شما را از این دسته بندی خارج کند .
خانواده به دو گروه دسته بندی می شوند . گروه اول که بمحض درخواست ویزا به آنها تعلق می گیرد و گروه دوم که باید در صف انتظار قرار بگیرند . تفاوت این دو در این است که گروه دوم باید منتظر تاریخ اولویت باشند تا بتوانند تقاضای ویزای ورود به آمریکا بدهند و یا آن را ، زمانی که قانونی در خاک آمریکا هستند تبدیل کنند .
آخرین وضعیت مهاجرت و اخذ ویزا آمریکا برای ایرانیان 2020 و 2021
گروه اول ( بدون نیاز به صف انتظار ) شامل :
همسر یک شهروند آمریکایی
بچه های یک شهروند آمریکایی که مجرد باشند و زیر 21 سال سن داشته باشند .
پدر و مادر یک شهروند آمریکایی که بالای 21 سال سن دارد .
گروه دوم ( بر اساس زمان صف انتظار مرتب شده اند ) شامل :
FB1 ( بچه های یک شهروند آمریکایی که بالای 21 سال سن داشته باشند و ازدواج نکرده اند ) .
FB2A ( همسران و بچه های مجرد فردی که اقامت دائم آمریکا را دارد ) .
FB2B ( پسران و دختران ( بالای 21 سال ) مجرد فردی که اقامت دائم آمریکا را دارد ) .
FB3 ( بچه های متاهل شخصی که اقامت دائم آمریکا را دارد ) .
FB4 ( خواهر و یا برادر یک شهروند آمریکایی )
شرایط برای خانواده فردی که درخواست ویزای خانوده گی کرده است چیست ؟
وقتی فردی برایش ویزا درخواست می شود . آن فرد ممکن است همسر و فرزندانی داشته باشد که بخواهد با خود به آمریکا بیاورد شرایط برای این فرد متفاوت است . فقط گروه دوم ( نیازمند به صف انتظار ) می توانند فرزندان و همسر خود را به آمریکا بیاورند پس برای نمونه اگر یک فرد آمریکایی پدر و مادر ( گروه اول بدون نیاز به صف انتظار ) خود را برای دریافت ویزا حمایت کند آن پدر و مادر نمی توانند فرزندانشان را با خود به آمریکا بیاورند از طرف دیگر اگر شهروند آمریکایی برای برادر یا خواهر خود ویزا تقاضا کند برادر یا خواهر می توانند فرزندانشان را با خود به آمریکا بیاورند .
قوانین ویزای خانواده گی و شرایط آن برای همسر چیست ؟
ازدواج باید قانونی باشد . این بدان معنا است که اگر ازدواج قبلی صورت گرفته است ، طلاق تمام مراحل قانونیش باید طی شده باشد . این ازدواج باید در جایی که انجام شده است نیز قانونی باشد . هیچ تقلبی نباید صورت گیرد ، یعنی شما نمی توانید فقط برای استفاده از مزایای مهاجرت ازدواج کنید . افرادی که کمتر از 2 سال از ازدواج آنها گذشته باشد ، به آنها کارت سبز ( گرین کارت ) مشروط داده خواهد شد . این شرایط می تواند در آینده توسط زوجین و یا به صورت جداگانه در شرایطی که از هم جدا شده باشند ، تغیر پیدا کند .
در صورت مرگ همسری که شهروند آمریکا بوده است ، شرایط درخواست کننده چه شکل خواهد بود ؟
افرادی که همسر آمریکایی آنها مرده است و حداقل ۲ سال از تاریخ ازدواج آنها گذشته باشد ، می توانند درخواست کارت سبز ( گرین کارت ) کنند . آنها همچنین باید ثابت کنند که به هنگام مرگ از هم جدا نشده بودند و یا طلاق نگرفته بودند . این تقاضا باید ظرف مدت دو سال از تاریخ مرگ همسر ارائه شود .
طبق قوانین مهاجرت ۷ نوع تعریف برای فرزند وجود دارد :
فرزندی که در یک رابطه زناشویی متولد شده باشد .
فرزند خوانده – مشروع و یا نامشروع ، اگر ازدواج قبل از ۱۸ سالگی بچه صورت گرفته باشد .
فرزند مشروع – بچه ای که قبل از ازدواج پدر مادر به دنیا آمده باشد. این ازدواج باید قبل از زادروز ۱۸ سالگی باشد و آنها مسئولیت نگهداری از بچه را بر عهده داشته باشند.
بچه ای که در اثر یک رابطه غیر زناشویی به دنیا آمده باشد ولی از یک مادر طبیعی ( نه مادری نباشد ) باشد.
بچه ای که در اثر یک رابطه غیر زناشویی به دنیا آمده باشد ولی از یک پدر طبیعی ( نه پدری نباشد ) باشد و قبل از رسیدن به سن ۲۱ سالگی یک رابطه پدر فرزندی وجود داشته باشد .
فرزند خوانده (بچه ای که برای فرزندی پذیرفته شده باشد) – این کار باید تا قبل از ۱۶ سالگی بچه صورت گرفته شده باشد و کسانی که بچه را به فرزندی قبول کردهاند باید تمام مراحل قانونی آن را سپری کرده باشند و بچه حداقل ۲ سال با آنها زندگی کرده باشد. یک فرزند خوانده نمیتواند برای والدین اصلی خود ( پدر و مادر به هنگام تولد ) درخواست کارت سبز ( گرین کارت ) دهد .
بچه یتیم – که باید زیر ۱۶ سال باشد و از اقوام درجه یک شهروند آمریکایی باشد . این بچه باید رها شده باشد ، در خارج از آمریکا به فرزند خوانده گی پذیرفته شده باشد و یا برای فرزند خوانده گی به آمریکا سفر کند .
چه وقتی می شود برای ویزای خانواده گی اقدام کرد ؟
وزارت کشور یک جدول زمانی برای گروه دارای اولویت دوم تعیین کرده است که نشان خواهد داد که روند این کار چقدر طول خواهد کشید و یا چه مدت باید صبر کنند تا بتوانند تقاضای کارت سبز (گرین کارت ) خود را بر اساس کشور محل تولد ارائه دهند . برای گروه اولویت اول این محدودیت زمانی وجود ندارد و فورا می شود برای آنها تقاضای کارت سبز ( گرین کارت ) داد .
مزیت و محدودیت ویزای خانواده گی چیست ؟
یکی از مزایای ویزای خانواده گی برای گروه اولویت اول این است که روند این کار سریع خواهد بود و افرادی که قانونی وارد آمریکا شدهاند و ویزای آنها باطل شده باشد نیز می توانند برای این گونه ویزا اقدام کنند . ولی این شرایط برای گروه اولویت دوم وجود ندارد . گرفتن کارت سبز (گرین کارت ) برای اقوام درجه دوم بیشتر طول می کشد . ولی از مزایای گوه اولویت دوم این است که آنها می توانند وابسته گان خود را نیز به آمریکا بیاورند .
یک وکیل چه کمکی می تواند هنگام تقاضا برای دریافت ویزای خانواده گی کند ؟
اگرچه شما می توانید خود تقاضای ویزای خانواده گی کنید ، ولی یک وکیل با تجربه می تواند به آماده کردن پرونده ، ارایه مدارک لازم و اطمینان حاصل کردن از این که پرونده شما قانونی است و مشکل خاصی ندارد کمک شایانی بکند . یک وکیل می تواند روند طولانی و پیچیده ویزای خانواده گی را آسانتر کند . برای افرادی که می خواهند برای همسر خود تقاضای ویزا کنند ، باید آماده یک مصاحبه با افسر اداره مهاجرت باشند . نقش یک وکیل با تجربه در اینجا پر رنگتر می شود . در چنین مصاحبه ای به غیر از حامی مالی ، فقط یک وکیل می تواند حضور داشته باشد . یک وکیل می تواند تمام سئوالات و جوابها را زیر نظر به گیرد که این برای افرادی که برای بر دوم و تحت مصاحبه بازرسی تخلف احضار شوند بسیار لازم و ضروری است .
چرا مهاجران ایرانی از هم گریزانند؟
اداب زندگی در خارج از ایران چرا متفاوت است؟
ایرانی بازی در نیاریم ….اینجا شرایط و فرهنگ و شرایط زندگی متفاوت است
به کار هم دیگه کار داشتن در خارج از ایران بی حرمتی و بی فرهنگی است
احترام به حریم خصوصی افراد در خارج از ایران شرط اول زندگی است
همه چی دونگی !!! مهمون بازی و تعارف نداریم
در یک نظرسنجی پاسخ ها خیلی شبیه به هم بودند . اما توانست آمار و ارقام خوبی را درباره طرز فکر ایرانیان ارایه دهد.آنهایی که در خارج از کشور بسر می برند به یک نکته خاص اشاره کردند، آنهم عدم رعایت حریم خصوصی توسط ایرانیان است که به فرهنگ ارتباطی ما برمی گردد.در ایران افراد همه به خود اجازه می دهند از خم و چم کارهای هم مطلع شوند. ودر مجالس کل پرونده دیگران را می ریزند وسط و درباره آن به بحث و تبادل نظر می پردازند!
اما وقتی هموطنان ما به خارج می آیند، دوست دارند اسرار زندگیشون حداقل در اینجا محفوظ بماند و نمی توانند آن روابط صمیمی و خودمونی را ادامه دهند. بخصوص اینکه می بینند سایر فرهنگ ها در روابط روزانه خود خیلی متفاوت عمل می کنند و افراد هنگام آشنایی با یکدیگر به سراغ سوالات خصوصی نمی روند.
برعکس ما در اولین ملاقات با یک ایرانی بلافاصله سوالات عادی زیر را مطرح می کنیم:
کی اومدید؟ برای چی اومدید؟
کار پیدا کردید؟ چه جوری؟ درآمدتون چقدره؟ هر دوتون کار می کنید؟ ایران چیکاره بودید؟
کجا می نشینید؟ چقدر اجاره می دید؟ خونه خریدید؟چند؟
چندتا بچه دارید؟ مدرسه کجا می رند؟
پدرمادرتون هم اینجان؟ …
اینها مقدمه سوالات خصوصی تر دیگر هست که بعدش به ملاقات های دیگر و رفت و آمدها ختم می شود و تازه بعد از آشنایی خانواده ها با همدیگر در منازل، بخش جدیدی از پروژه آگاهی و اطلاع رسانی از زندگی روزمره آغاز می شود.ایرانیانی که زندگی جدیدی را با مشکلات مربوطه آغاز کردند ،مایل نیستند وضعیت زندگیشان در اینجا با جزئیات به ایران منعکس شود. اما این خطر همواره وجود دارد.از سوی دیگر اگر ما مجبور بودیم در ایران بدلیل انتخابهای مختلف زندگیمان مدام به دیگران حساب پس بدهیم، به این شکل با دست خودمان همان روند را وارد زندگی خود در خارج هم می کنیم. البته نتیجه همیشه بد نیست، اما این درصورتی است که اینگونه ارتباطات صمیمی و کوتاه مدت به نفع طرفین تمام شود.مثلا خانواده ها بتوانند در مسیر مبارزه با مشکلات محیط جدید زندگی به یکدیگر کمک کنند. اما متأسفانه روابط صمیمی دوستانه یا خانوادگی ایرانیان، معمولا بر روی روابط کاری و معاملات تأثیر می گذارد و تعارفات معمول ، جایگزین قرار و مدارهای رسمی میشه. آنهایی که اینجا هستند می دانند که خارجی ها از یک سنت خود در انجام کار برای شما نمی گذرند و سعی می کنند خیلی شفاف موضوع را از اول با شما طی کنند. حتی اگه کسی برای شما قهوه هم بخرد باید دونگ خودتان را بپردازید.
حالا شما اگه بخواهید از یک هموطن در اینجا مسکن یا ماشین بخرید یا بخواهید برای شما کاری انجام دهد… واقعا می توانید خیلی شفاف راجع به ارزش کالا یا خدمات با او بحث کنید؟ می توانید بعدا درباره مشکلی که پیش می آید به او اعتراض یا شکایت کنید؟اینجاست که حجب و حیای ایرانی ، جایگزین مقررات قانونی می شود و امکان پیگیری موضوع را از شما سلب می کند( آنان که از توانایی زبان کافی برخوردار نیستند باز هم آسیب پذیر هستند).
نکته دیگر در حساسیت ایرانیان نسبت به گسترش روابط با یکدیگر، عدم اعتماد متقابل به همدیگر است. با اینکه انتظار می رود اعضای یک جامعه ترجیح دهند امورات زندگی خود را بین یکدیگر حل کنند و سامان دهند. اما تجربه ناخوشایندی که ایرانیان از حس منفعت طلبی جاری در بین برخی از افراد دارند ، باعث می شود به شیوه و نرخ ارائه خدمات توسط هموطنان خود بدبین شوند.
اما برای اینکه بتوانیم به مرور بر این تفکر و عادت غلبه کنیم و در عین حفظ روابط سالم، در جهت همدلی جامعه ایرانی پیش رویم، پیشنهادات زیرمطرح می شود، شاید مفید واقع گردد:
• سعی کنیم در اولین ارتباط با هموطنان خود به سراغ سوالات خصوصی نرویم و رابطه را در حد امور مشترک روزمره محدود کنیم.
• ارتباط کاری را بلافاصله به آشنایی خانوادگی و رفت و آمدهای منازل تبدیل نکنیم.
• برای ملاقات با یکدیگر بجای دعوت به منزل از یک رستوران یا کافی شاپ استفاده کنیم.
• برای همه معاملات خود قرارداد و توافقنامه دقیق و قانونی با شاهد معتبر منعقد نماییم.
• قبل از اینکه فرد مورد نظر را دقیقا بشناسیم، از او درخواست کمک یا مساعدت برای حل مشکلمان نخواهیم.
• همسران خود را مجبور به مشارکت در ارتباط فیمابین خودمان نکنیم.
• ملاقات های خود را طولانی نکنیم تا منجر به پرداختن به مسائل خصوصی یکدیگر نشود.
بعد از طی مراحل فوق برای مدت معین، درصورتیکه طرفین از میزان نزدیکی افکار، عقاید و خصوصیات اخلاقی یکدیگر مطمئن شدند ، راه برای ایجاد روابط صمیمانه تر و رفت و آمدهای خانوادگی باز می شود.
همه چیز در مورد کار و کارمندی و شرایط کار در امریکا
لیست 20شغل با درآمد خوب در آمریکا، بدون نیاز به تحصیلات دانشگاهی
اگر چه بسیاری از شغل های خوب در امریکا تحصیلات دانشگاهی خوب (حداقل لیسانس) لازم دارد، ولی در ایالات متحده برای افرادی که به دلایل گوناگون نمی توانند مدرک دانشگاهی اخذ نمایند، شغلهایی بدون نیاز به مدرک دانشگاهی وجود دارد که برای گذران یک زندگی متوسط کفایت می کنند. به طور کلی میانگین درآمد سالیانه برای افرادی که مدرک دانشگاهی دارند 51250 دلار و برای افرادی که مدرک دانشگاهی ندارند، 28350 دلار است.
در زیر فهرستی از شغلهایی که بدون نیاز به داشتن مدرک دانشگاهی دارای درآمد نسبتا خوبی هستند آورده شده است. لازم به ذکر است که عدم نیاز به مدرک دانشگاهی به این معنی نیست که فرد نیاز به هیچ مدرک یا تحصیلاتی ندارد. همه این شغلها نیاز به داشتن لایسنس برای اجازه کار هستند ولی برای دریافت لایسنس لازم نیست افراد مدرک دانشگاهی ارائه کنند و تجربه کاری آنها و مهارتشان برای دریافت لایسنس کافی خواهد بود. در برخی ایالت ها ممکن است از افراد امتحان فنی یا کتبی نیز اخذ شود
ترتیب فهرست زیر بر اساس رتبه کلی هر شغل (مجموع درآمد، رشد سالیانه درآمد و اشتغال) می باشد
درآمد متوسط سالیانه
رشد سالیانه درآمد
رشد سالیانه اشتغال
1 بهداشت کار دهان و دندان
Dental Hygenist
68000 109 % 37.7 %
2 مدیر تبلیغات اینترنتی 87000 255 % 25 %
3 طراح وبسایت 76000 179 % 21.7 %
4 منشی پزشک 31000 114 % 41.3 %
5 دستیار وکیل
Paralegal
47000 159 % 18.3 %
6 گزارش نویس دادگاه
Stenographer
48000 250 % 14.1 %
7 تعمیرکار تاسیساتی ساختمان
(سرویس گرمایش و سرمایش)
43000 158 % 33.7 %
8 نقشه بردار زمین
Surveyor
55000 190 % 25.4 %
9 دستیار مدیران و روسا 44000 131 % 12.6 %
10 نماینده شرکت بیمه
Insurance Agent
47000 342 % 21.9 %
11 تعمیرکار ماشین آلات صنعتی 45000 127 % 21.6 %
12 آرایشگر و مراقب پوست
Cosmetologist
23000 163 % 15.7 %
13 طراح و آرایشگر مو
Hair stylist
23000 163 % 15.7 %
14 محاسبه گر مالیات
Tax Examiner
49000 207 % 7.3 %
15 نماینده فروش عمده فروشی 53000 304 % 15.6 %
16 راننده ماشین های ساختمان سازی
Construction machines
40000 173 % 23.5 %
17 تکنیسین وسایل برقی 56000 138 % 1.9 %
18 طراح یا درفتر معماری 46000 140 % 3.2 %
19 دستیار معلم 23000 112 % 14.6 %
20 متصدی فاضلاب شهری 41000 156 % 11.6 %
همه چیز در مورد هزینه و شرایط تحصیل در دانشگاه های ایالات متحده آمریکا
موسسه بین المللی تحقیقاتی QS جدیدترین رتبه بندی دانشگاههای جهان رو منتشر کرد.
از 5 دانشگاه برتر جهان، 4 دانشگاه امریکایی و یک دانشگاه انگلیسی هست. طبق این گزارش موسسه تکنولوژی ماساچوست، برترین دانشگاه جهان در سال 2016 محسوب میشه که به دنبال آن دانشگاههای استنفورد و هاروارد در رده های بعدی قرار گرفتن.
همچنین دانشگاه میشیگان، به عنوان برترین دانشگاه Public امریکا معرفی شده. فهرست 10 دانشگاه اول به شرح زیر است:
1- موسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT)
2- دانشگاه استنفورد
3- دانشگاه هاروارد
4- دانشگاه کمبریج انگلستان
5- موسسه تکنولوژی کالیفرنیا (Caltech)
6- دانشگاه آکسفورد
7- دانشگاه کالج لندن (UCL)
8- دانشگاه ETH زوریخ
9- امپریال کالج لندن
10- دانشگاه شیکاگو
هزینه های تقریبی تحصیل در دانشگاه های ایالات متحده امریکا
یکی رایج ترین سوالات تمامی متقاضیان ویزای آمریکا هزینه های تحصیل و زندگی در این کشور است که در زیر اطلاعات در این حوزه را به صورت تقریبی برای شما درج نموده ایم.
نام دوره ی مقطع تحصیلی
هزینه سالانه به دلار
فوق دیپلم (Associate)
۸۰۰۰ الی ۱۲۰۰۰
——————————-
لیسانس (BA/BS/BBA/BEng)
۱۲۰۰۰ الی ۱۵۰۰۰
——————————–
فوق لیسانس (MA/MS/MEng)
۱۲۰۰۰ الی ۲۵۰۰۰
———————————
مدیریت اجرایی (MBA/DBA)
۱۲۰۰۰ الی ۳۰۰۰۰
———————————-
دکتری (PhD/EH.D/D.Sc)
۱۵۰۰۰ الی ۲۲۰۰۰
————————————————–
پزشکی و دندانپزشکی (پس از لیسانس)
۳۵۰۰۰ الی ۵۰۰۰۰
———————————-
داروسازی (پس از لیسانس)
۳۵۰۰۰ الی ۵۰۰۰۰
———————————-
دوره زبان انگلیسی (ترم )
۲۴۰۰- ۴۵۰۰
نکات بسیارمهم درباره اخذ پذیرش و ویزاى تحصیلی
صد نکته قانونی و اجتماعی برای تازه واردها به کانادا و امریکا
✅ شماره اورژانس، اتش نشانی و پلیس 911 هست و شماره اطلاعات تلفن 411
✅برق اینجا 110 ولت میباشد وسائل برقی از ایران نیاورید
✅موقع صف وایسادن طوری پشت سر مردم وای نایستید که دماغتان پست سر طرف را لمس کند. معمولا اندازه دو متر پشت سر کسی که کارش دارد انجام می شود فاصله باید باشد. هر چقدر از مردم به خصوص در صف و اماکن عمومی فاصله بگیرین بهتره. با کسی هم که صحبت میکنید یک متر فاصله باید باشد
✅سعی کنید به کار دیگران کاری نداشته باشید . اینجا هرکس به فکر خودش و زندگی خودش است شما هم بهتر است همینطور باشید تا صدمه نخورید
✅اینجا زندگی ساده است و از زندگی لوکس خبری نیست
✅اگر در جاهای عمومی از دید خود نکته عجیبی دیدید مثلا دیدید دو مرد دارند از دهان هم را می بوسند یا پیرمردی لباس عروس بر تن دارد یا دختر بالغی روی پای دوست پسرش نشستد از خیره شدن و عکس گرفتن بشدت پرهیز کنید. اینجا مادامی که کسی به حق کسی تجاوز نکند کسی به کسی کاری ندارد و مردم از نگاه های قضاوت آمیز پرهیز می کنتد لذا ملت را معذب نکنید
✅اینجا کسی نه گرسنه میمونه نه بی بستر مگر خودش بخواهد
✅سؤال در مورد مسائل شخصی افراد بی ادبی محسوب می شه، اگر بخواهند خودشان به شما خواهند گفت. اگر کسی از شما سؤال کرد لازم نیست همه جزئیات را برایش بگویید
✅از حقوق خود مطلع شوید و از آنها با مدارا بدون جنگ و جدال استفاده کنید
✅اگر نمیخواهید جواب سوالی رو بدین راحت از طرف سوال کننده بپرسید که چرا اون سوال رو کرده. بعضی وقتها طرف متوجه نیست
✅اینجا آدمها چشم تو چشم که میشن بهم لبخند میزنن کسی از کسی طلبکار نیست و نمیخواد رو کم کنه
✅اگر با کسیصحبت می کنید مستقیم تو چشمش نگاه کنید، وگرنه ممکن است تصور کنند صادقانه صحبت نمی کنید یا چیزی را می خواهید پنهان کنید
✅به رئیستان احترام بگذارید و لبخند بزنید ولی مثل ایران قربان صدقه اش نرید و تملقش را نگویید.
✅بهداشت فردی اینجا بسیار مهم هست. بوی عرق بدن و بوی دهان از مواردی هست که براحتی تذکر داده میشه بخصوص سر کار. اینجا اگر هر چقدر فقیر باشند ولی هر روز دوش می گیرید و هر روز لباس ها شون رو عوض میکنند
✅ هرگز با لباس مشابه روز قبل سر کار نرید
✅انگلیسی یاد گرفتن از هر چیزی مهم تره. کلاس های ESL و Link هست ولی زیاد رو مکالمه کار نمی کنند. رادیو تلویزیون خیلی کمک میکنند. رادیو CBC را در ماشین گوش کنید همه اش حرف می زند و اطلاعات خوبی می دهد. زیرنویس closed caption تلویزیون را استفاده کنید
✅اینجا کسی راجع به سن حقوق مذهب و اینکه کجایی هستیم حق نداره سوال کنه
✅آدرس خونه ها Dr یعنی drive نه دکتر!
✅از اینکه دانش زبان کافی ندارید شرمنده نباشید وحس نکنید هر چیزی که کسی گفت شما باید تاییدش کنید یا رد هیچوقت تا جمله ای رو به صورت کامل متوجه نشدید نه تایید ، نه رد و نه عذر خواهی کنید .همیشه این رو مد نظر داشته باشید که شما هم زبان مادری تون رو به راحتی حرف میزنید پس اینکه کسی انگلیسی حرف میزنه لزومن از شما برتر نیست . همین تلاش برای یادگیری و حرف زدن زبان دوم خودش قابل تحسینه!
✅اﮔﺮ ﺩﺭ ﺟﺎﻳﻲ ﺑﭽﻪ اﻱ ﺩﻭﺳﺖ ﺩاﺷﺘﻨﻲ ﺩﻳﺪﻳﺪ ﻓﻘﻄ ﻣﻴﺘﻮﻧﻴﺪ ﺑﺎ ﻳﻚ ﻟﺒﺨﻨﺪ اﻇﻬﺎﺭ ﻛﻨﻴﺪ ﺑﻬﻴﭽﻮﺟﻪ ﺩﺳﺖ ﺑﻪ ﺑﭽﻪ ﻧﺰﻧﻴﺪ، ﻟﭙﺸﻮ نگیرین ﻭ ﺑﻮﺳﺶ نکنید
✅ در خانه های اجاره ای صاحب خانه باید گاز و یخچال و وسیله گرمایی رو تهیه کند
✅ رنگ سیم نول سفید و فاز مشکی هست.در ایران نول مشکی است.
✅آمار آلرژی و حساسیت ها در کانادا بالاست. اینجا حتی المقدور در مکانهای عمومی یا محل کار از عطر و مواد آرایشی بهداشتی عطری استفاده نکنید
✅پلاک خانه های غربی و شمالی زوج و شرقی و جنوبی فرد هست.
برای باز شدن درب عقب بعضی اتوبوسها باید یک پله ✅
پایین بروید و درب را فشار دهید
✅در مواقع برف زمستانی نباید ماشین را کنار خیابان پارک کرد چون مانع انجام عملیات برف روبی با ماشین مخصوص میشه و جریمه می شین
✅در خیابانهایی که تابلوی سرعت وجود ندارد حداکثر سرعت مجاز 50 است
✅عدم توجه به ایست پلیس میتونه با رای دادگاه بیش از 5سال محرومیت از رانندگی و زندان و جریمه نقدی رو برای شما در پیش داشته باشه
✅وقتی پلیس بهتون فرمان ایست میده بعد از توقف هرگز از ماشین پیاده نشین. بنشینید تا پلیس بیاد کنار پنجره و ازتون مدارک رو بخواد.
✅توالت ها اینجا آب ندارد. لطفا با آفتابه واردشوید!
✅اگر سوار هرکدوم از خطهای TTC بشید میتونید برگه ترنسفر بگیرید و به خط بعدی TTC در صورتی که در ادامه مسیر اولتون باشه، لینک بشید
✅برای جلو دهان را گرفتن در زمان عطسه باید بازویتان را جلو دهان بگیرید نه کف دست را وگرنه تذکرات ناجوری میخورید!
شرایط خرید خانه و اپارتمان و زمین در ایالات متحده امریکا
سوال : آیا برای خرید ملک در آمریکا باید حتما به آمریکا آمده باشیم؟ یا کارت سبز داشته
باشیم؟ آیا ممکن است زمین ما را دولت امریکا غصب کند, چون ایرانی هستیم؟ یا به دلایل دیگر؟
جواب: به کلیه سوالات مطرح شده در بالا: خیر. برای خرید هرگونه ملکی در آمریکا اعم از تجاری یا مسکونی یا زمین, شما به هیچ گونه ویزایی در آمریکا احتیاج ندارید. سند مالکیت مطلق میتواند از طریق دفتر وکالت رسمی بازرسی شده و دفتر برای مالکیت با هزینه بسیار مختصر، بیمه مالکیت پیشنهاد کند. شرکت بیمه هم مالکیت زمین را تا سالها قبل برسی کرده و بیمه را صادر میکند. اگر اشکالی در سند باشد, شرکت بیمه, بیمه صادر نخواهد کرد مگر اینکه اشکال قبل از مالکیت رفع شود. در موارد بسیار بسیار نادر, اگر با بازرسیهای جامع باز هم درآینده در سند هر گونه مشکلی از نظر مالکیت پیش بیاید, در صورت هر گونه اختلاف یا اشتباه ,شرکت بیمه به فرد مدعی زمین سریعا خسارت پرداخت کرده و در نهایت ملک شما فارغ از هر گونه ادعایی است.
قانون اساسی آمریکا بالاترین دستور حقوقی امریکا است و به دولت آمریکا اجازه غصب زمین, مگر در مواردی بسیار خاص که غصب برای منفعت عمومی باشد و پول آن تمام و کمال به شخص مالک پرداخت شود، نمیدهد.
البته موارد دیگر بسیار استثنا غصب هم وجود دارد که وکیل شما میتواند به شما خاطر نشان کند, از جمله اگر ملک به طور سیستماتیک و با اطلاع مالک برای کارهای غیرقانونی مثل قماربازیهای تجاری بدون جواز استفاده شود.
?مالیات سالانه : برای هر ملک (این شامل مالیات بر در آمد نمیشود) در ایالت کالیفرنیا مالیات سالانه ۱.۲% آخرین قیمت خرید ملک در سال خرید و یا ۱.۲% ازرش گذاشته شده بر ملک از طرف سازمان ارزشگذاری منطقهای که ملک در ان واقع است, در سالهای پس از خرید میباشد.
ویزا کاری امریکا
EB3
ویزای EB3 نوعی از انواع ویزاهای مهاجرتی امریکا بر اساس کار می باشد که در حقیقت اولویت سوم امریکا برای اقامت از طریق کار محسوب می شود. در این ویزا نیز همانند سایر ویزاهای این گروه، متقاضی دریافت اقامت امریکا یک پیشنهاد کاری فول تایم از یک کارفرمای امریکایی دارد با این تفاوت که شغل مورد نظر تخصص زیادی مانند آنچه که در نوع EB1 یا EB2 می بینیم را نیاز ندارد. ویزای مهاجرتی EB3 به سه زیرگروه تقسیم می گردد که عبارت اند از کارگران حرفه ای، کارگران دارای مهارت خاص و کارگران بدون مهارت خاص. در ذیل شرایط اخذ اقامت امریکا را برای این سه زیرگروه توضیح می دهیم
1- کارگران حرفه ای (Professionals)
ابتدا لازم است بدانیم تعریف Professional از دیدگاه سازمان مهاجرت امریکا چیست؟ بنابر تعریف این سازمان، هر فردی که با داشتن یک مدرک دانشگاهی، یک شغل مرتبط با رشته اش را دارا می باشد، Professional یا حرفه ای نامیده می شود که می تواند شامل یک پزشک، یک داروساز، یک مهندس برق، یک روانشناس، یک وکیل، یک کتابدار، یک کارشناس ترافیک و شغلهای مشابه باشد. از آنجا که شغلهای با مدرک تخصصی نظیر پزشکی، وکالت یا NBA برای دسته EB3 مناسب تر می باشند، لذا رشته های غیر تخصصی تر مانند کارشناسان مدیریت یا بانکداری و یا کارشناسان علوم پزشکی و موارد مشابه بیشتر برای این دسته مناسب هستند. حداقل مدرک مورد نیاز برای این زیر مجموعه کارشناسی است و سابقه کاری فرد نمی تواند معادل مدرک دانشگاهی قلمداد گردد. متقاضیان این نوع ویزا می بایست یک پیشنهاد کاری فول تایم از یک کارفرمای امریکایی داشته باشند تا بتوانند واجد شرایط تقاضا برای این ویزا محسوب گردند
2- کارگران دارای مهارت خاص (Skilled Workers)
این دسته از مشاغل، نیاز به مدرک دانشگاهی ندارند ولی صاحب شغل می بایست حداقل 2 سال سابقه کارآموزی و تجربه کاری در زمینه شغل مربوطه داشته باشد. در این نوع ویزا، سابقه کاری می تواند معادل مدرک تحصیلی دانشگاهی قلمداد گردد. از جمله این مشاغل می توان به روزنامه نگاران، آشپزها، کارگران صنعت و معدن، مدیران، طراحان لباس یا مجسمه سازان و تراشکاران اشاره کرد. با اینکه حداقل تجربه 2 سال از طرف سازمان مهاجرت امریکا برای صاحبان این مشاغل تعیین شده است، ولی با این حال هر ایالت قوانین مخصوص خود را دارد و ممکن است در یک ایالت حداقل سابقه کار برای تقاضای این نوع ویزا بیشتر از دوسال باشد. بنابراین لازم است قبل از اقدام برای این نوع ویزا، شرایط آن با دپارتمان کار هر ایالت بررسی گردد
3- کارگران بدون مهارت خاص (Unskilled Workers)
اگر شغل فرد در هیچکدام از دسته های فوق جای نگیرد، پس وی مهارت خاصی در رابطه با شغلش ندارد. یا به تعبیر سازمان مهاجرت امریکا، برای شغل فرد، تجربه کاری کمتر از دوسال نیاز است. خدمتکار خانه یا رستوران، ننی بچه، باغبان یا کشاورز در این زیرمجموعه قرار می گیرند. از آنجایی که تعریف خاصی از شرایط شغلی این دسته وجود ندارد، فرد متقاضی باید تمام شرایطی را که کارفرما نیاز دارد را داشته باشد تا بتواند واجد شرایط این نوع ویزا محسوب گردد. به عنوان مثال اگر یک کارفرما به دنبال یک آرایشگر است که کار رنگ مو نیز انجام دهد، آن وقت اگر متقاضی یک آرایشگر مجرب دارای دوسال سابقه آرایشگری باشد، ولی نتواند رنگ مو انجام بدهد واجد شرایط این ویزا نخواهد بود.
مراحل تقاضای ویزای EB3
در وهله اول شما باید یک کارفرما پیدا کنید و یا شرکتی در امریکا حاضر باشد به شما در قبال دریافت مبلغی کمک کند که اسپانسر ویزایتان بشود. این خود یکی از چالش برانگیز ترین و وقت گیرترین مراحل اقدام برای این نوع ویزاست .
کارفرمای شما و یا شرکتی که شما را دعوت می کند با تکمیل و ارسال فرم 9141 به سازمان کار ایالات متحده، بررسی کند که حداقل حقوقی که برای شما تعیین میشود چقدراست. به این فرایند prevailing wage determination می گویند که بین دو تا سه ماه طول می کشد
کارفرمای شما آگهی استخدام برای شغل مورد نظر چاپ کند تا مطمئن گردد هیچ شهروند امریکایی واجد شرایط این شغل وجود ندارد. این مرحله بین یک تا دوماه طول می کشد
بعد از اتمام مراحل فوق کارفرمای شما باید تمام مدارک را به سازمان کار امریکا ارسال کند تا این سازمان به طور رسمی تایید کند که شما واجد شرایط این کار هستید و هیچ شهروند امریکایی وجود ندارد که با این شرایط برای کارفرما کار کند. به این فرایند labor certification می گویند که ممکن است بین 6 تا 10 ماه طول بکشد. فقط دو شغل هستند که از این مرحله معاف می باشند: 1- پرستاران رجیستر شده 2- فیزیوتراپها
کارفرمای شما با ارسال فرم i-140 تقاضای رسمی خود را برای ویزای شما به سازمان مهاجرت امریکا ارسال می کند
بعد از تایید تقاضای شما برای ویزا، بسته به تعداد کلی درخواستها از سراسر امریکا و نیز زمان ارسال تقاضا مکن است تا 2-3 دیگر طول بکشد تا ویزای شما صادر شود. از حدود 140 هزار ویزایی که همه ساله برای دسته EB اختصاص می یابد چیزی کم تر از یک سوم این تعداد برای دسته EB3 تعلق می گیرد که از این تعداد هم کمتر از 10 هزار ویزا برای کارگران بدون مهارت خاص در نظر گرفته می شود که با توجه به این رقم پایین، احتمال دریافت ویزا برای کارگران ساده و بی مهارت نظیر کارگران ساختمان یا رستورانها بسیار ناچیز است و ممکن است تا ۲ تا ۳ سال طول بکشد.
❓پناهنده کیست؟
پناهندگی به دو شاخه تقسیم می شود :
پناهندگی سیاسی و پناهندگی اجتماعی
پناهنده کسی است که به علت منطقی از بازگشت به کشور خود, به طور واقعی میهراسد, و یا جانش در خطر خواهد افتاد و یا نمی خواهد به علت ترس از مشقات مواجه شدن با زندگی در چنین ترسی به کشور خود باز گردد.
❓سوال: اگر کسی از پدر و مادر خود میترسد, میتواند پناهنده شود؟
معمولا خیر, ترس باید از حکومت باشد, یا از عمال حکومت باشد یا از کسی که به خاطر عدم توجه حکومت قادر به آزار و اذیت شدید باشد مثل همسر, قبیله, گنگ جرایم خیابانی سازمان یافته در کشور های شناخته شده, یا مثل کسانی که قربانی جنگهای داخلی شده اند, مثل آوارگان سوری.گر چه در فارسی برای این واژه تنها یک کلمه به کار برده اند اما ما میتوانیم پناهنده و پناه جو را برای توضیح مبحث از هم جدا کنیم, هم چنان که در زبان انگلیسی جدا هستند.
❗️توجه: پناه جو باید از کشورسوم در خواست پناهندگی کند. پناهنده ولی باید در خاک آمریکا حضور داشته باشد. اگر با در خواست پناهندگی یا پناهجویی موافقت شود, شخص درنهایت میتواند کارت_سبز آمریکا را دریافت, و حتی بعدا شهروند آمریکا شود.
پرونده های پناهندگی آسان نیست. اگر شخص پناهنده به وکیلی مراجعه کند که اطلاعات اولیه راجع به اوضاع کشور را نداشته یا با فرهنگ و زبان شخص پناهنده یا پناهجو بیگانه باشد؛ رد پرونده در ابتدا توسط اداره مهاجرت کار پرونده را برای وکلای بعدی پرونده سختتر خواهد کرد.
گرفتن ویزای توریستی و ویزای بیزنسی
??B1 و B2??
دوستان عزیز دقت بفرمایید به دستور اقای ترامپ و تایید وازات دادگستری امریکا فعلا این نوع ویزا برای
پاسپورت ایران صادر نمیشود
مراحل اخذ ویزای توریستی امریکا
ویزا بیزنسی و ویزای توریستی ویزا غیر مهاجرتی برای افرادی است که مایلند به طور موقت برای انجام تجارت (B-1)، برای گردش (تعطیلات، تفریح)، بازدید از خانواده یا دوستان، یا معالجات پزشکی (B-2) ، یا ترکیبی از این دو (B-1/B-2) به ایالات متحده بیایند. سفر با ویزا بیزنسی تجاری (B-1) معمولاً شامل فعالیت هایی مثل سفر برای مشاوره با همکاران تجاری، برای شرکت در گردهمایی های علمی، تحصیلی، حرفه ای یا تجاری، نمایشگاه تجاری، یا کنفرانس در تاریخ های مشخص یا برای مذاکره در مورد یک قرار داد است. ویزا بیزنسی و ویزای توریستی به شما اجازۀ ادامۀ تحصیل یا کار در ایالات متحده را نمی دهد.
نکته :
در اینگونه ویزا باید کنسول از دو مطلب اطمینان حاصل کند ، ابندا اینکه پس از مدت ویزا به ایران باز خواهید گشت دوم اینکه منابع مالی و ساپورت مناسب را برای مدت سفر در اختیار دارید .
مدارکی که به کنسول کمک میکند که بداند شما به ایران برمیگردید :
-مدارک شغلی قوی در ایران
-وابستگی های عاطفی در ایران (همانند همسر و بچه)
-وابستگی های مالی (همانند سند خانه یا کارخانه )
-وابستگی های تحصیلی به ایران
و هر گونه وابستگی دیگر به ایران
مدارکی که ثابت میکند از پس هزینه های سفر برمیگردید :
-دعوت نامه معتبر از فرد شهروند معتبر
-پیشخرید بلیت های تور های داخلی امریکا
-پیشخرید شرکت در نمایشگاهها و مکانهایی که قصد بازدید دارید
-برنامه سفر
ما چه کمکی میتوانیم بکنیم؟
هنگامی که شما به کنسولگری میروید قبل از انجام مصاحبه کنسول تصمیمش را در مورد شما گرفته است اما مصاحبه به آنها کمک میکند که بدانند تصمیمشان در مورد شما درست بوده یا خیر . کنسول از روی فرم شما این تصمیم را اتخاذ میکند و به مواردی همچین فرد دعوت کننده ، شغل و … توجه میکند و درصورتی که به نظر آنها مورد قبول واقع نشود هیچ گونه مدرکی از شما را نخواهند دید . بنابراین پر کردن صحیح فرم ، دعوت نامه معتبر و موارد دیگر در رابطه با برنامه مسافرت نقش بسیار مهمی ایفا مینماید . ما دعوت نامه معتبر ، بلیت های تور داخلی امریکا و موارد دیگری که کمک شانس اخذ ویزای شما را بالا میبرد را تهیه میکنیم و سپس بر اساس آنها فرم DS-160 شما را پر می کنیم.
مدت زمان برای گرفتن ویزای توریستی
2 تا 3 ماه است
ارائه و اثبات سه عنوان زیر، مهمترین شرایط لازم جهت اخذ ویزای توریستی آمریکا می باشد.
≡ داشتن هدف مشخص جهت سفر به آمریکا
≡ ارائه توانایی مالی کافی جهت پرداخت هزینه های سفر
≡ ارائه وابستگی به کشور محل اقامت ، جهت اثبات ترک آمریکا پس از اتمام مدت ویزای توریستی
ی آمریکا
دلیل ردی ویزای توریستی را بدانید، به واقع هشتاد درصد نکات را فراگرفتید.
دلایل رد ویزای توریستی :
افسر ویزا شما را رد میکند اکثرا به یک دلیل مشترک،او فکر میکند شما به کشورش سفر میکنید
و مراجعت نمیکنید.
بنابراین اگر شما بتوانید به نحوی پرونده را ارائه کنید که اورا مطمئن کنید باز میگردید ،حتما شانس ویزای بالایی دارید.
حال سوال این است ،چه کار کنیم که او مطمئن شود باز
میگردیم؟
برای اینکه افسر ویزا مطمئن شود شما باز میگردید باید نشان دهید شما علقه بزرگی در ایران دارید و هدف شما از سفر چیست؟
در این مرحله ارائه درست مدارک و پاسخگویی مناسب به افسر ویزا خیلی مهم است.
اگر شما متاهل هستید و برای ویزا اقدام میکنید بهتر است اولین بار یکی از زوجین برای ویزا اقدام کند.
به این ترتیب افسر متوجه میشود که شما به احتمال زیاد مراجعت میکنید.
و ضمنا نشان دادن سند ملکی ،شغل مناسب و مدارکی از این دست بسیار مهم است.
در مورد فرم ویزا خیلی مراقب باشید،زیرا این یکی از مهم ترین مسائل ویزاست.
افسر ویزا معمولا شما را بر اساس این فرم قضاوت میکند.
توصیه میکنیم در این فرم واقعیت را بگویید اما واقعیت را طوری بگویید که نشان از ارتباط مادی و معنوی شما با ایران دارد.
پاسخ به سوال خیلی از شما دوستان
ایا می توان با ویزای توریستی وارد امریکا شد و بعد ویزای اقامت دائم دریافت کرد ؟
یک شهروند خارجی برای ورود به ایالت متحده امریکا ابتدا باید ویزا ورود به کشور را اخذ کند.طبق قانون ۲۱۶ bاز قانون مهاجرت که باید هدف مشخص شود.ویزاهای توریستی غیر مهاجرتی برای بازدید کنندگان که به طور موقت وارد امریکا میشوند میتوانند به مدت ۹۰روز یا کمتر اقامت موقت داشته باشند و اگر موکلین ما قصد ماندن داشته باشند میتوانند این ویزارا تمدید کنند.
تبدیل شدن ویزا توریستی به کاری:
ایالت امریکا تنها ایالتی است که میتوان تبدیل ویزا طبق قوانین و مقررات حقوقی انجام داد.متقاضی میتواند با اخذ ویزا توریستی امریکا و ورود به کشور امریکا به دنبال کار و کارفرما باشد تا بتوانند معرفی به کاررا دریافت کنند. موسسه ما با داشتن اطلاعات حقوقی بین المللی و مهاجرت امریکا اشناییت با کل قوانین امریکا میتوانند برای این امر اقدام کنند.
مدارکی که در تسریع کردن اخذ ویزا دخالت دارد شامل:
۱)مدارک شناسایی مثل مدارک شناسایی خارجی یا کارتهای بین المللی
۲)ترجمه مدارک شناسایی از قبیل شناسنامه
۳)ارائه اسناد مالکیت مانند زمین ملک و منزل
۴)ارائه نامه های کاری که نشان دهنده ان باشد فرد دارای شغل خاصی در کشور خود میباشد
۵)ارایه نامه اشتغال به تحصیل متقاضی به سفارت
۶)در صورت داشتن دعوت نامه از اشنا برای متقاضی
۷)داشتن تمام موارد شانس اخذ ویزارا افزایش میدهد
نکته:افرادیکه قبلا اخذ ویزارا کردند که به مدت ۴۸ماه یا ۱۲ماه داخل امریکا بودند و دوباره برای ویزا اقدام میکنند شانس بیشتری را دارند برای اخذ ویزا توریستی امریکا
گام هایی که باید برای اخذ ویزا امریکا کرد:
۱)ویزا توریستی امریکا برای افراد زیر۱۴سال وبالا۷۹سال که در گذشته اخذ ویزا امریکارو دریافت کردند و دوباره اقدام کنند سریعتر میتوانند ویزارو دریافت کنند.مسافرانی که مجدد برای ویزا امریکا اقدام میکنند فقط به تمدید ویزا خود در سفارت یا کنسولگری و مصاحبه حضوری در سفارت امریکا اقدام میکنند.
۲)برای تکمیل فرم ds160 که یک فرم الکترونیکی که بایستی تمام اطلاعات به درستی وارد کنند چون با ارسال این فرم دیگر امکان تصیح نمیباشد.و برای اطمینان از صحت گامل کردن اطلاعات با یک وکیل بین المللی حتما مشورت انجام دهید.که موسسه مابا سابقه ای چندین ساله در امر حقوق بین الملل و مهاجرت به امریکا در خدمت هموطنان گرامی میباشد.
۳)هنگام تکمیل فرم ds160 باید کل هزینه ها ویزا پرداخت شود و این هزینه ها با دلار امریکا و ارز بومی میباشد.
۴)متقاضی در این مرحله به دریافت برنامه ملاقات میباشد .در این هنگام در سیستم شما اعلام میگردد برای برنامه ریزی ملاقات شما باید ۲قرارملاقات یکی برای برنامه مرکز که به دریافت ویزا امریکا ((vac و دیگری برای مصاحبه ویزا در سفارت و کنسولگری امریکاست.
*در اینجا در این دو مرحله که اول برنامه ریزی برای وقت مصاحبه ویزا فرد متقاضی در سفارت و کنسولگری امریکاست.و دوم برنامه ملاقات فرد متقاضی برای اخذ ویزا امریکا که اثر انگشت و عکس متقاضی را دریافت میکنند در این صورت باید حداقل از روز قبل مصاحبه در سفارت امریکا انجام شده باشد.و اطلاعات مورد نیاز فرد متقاضی ویزا امریکا به ثبت برسدشامل شماره گذر نامه و تاریخ هزینه های پرداختی فرد متقاضی و شماره بارکد ۱۵رقمی از صفحهds160 که تایید شده را انجام دهد.
همانطور که فرد متقاضی خود نوع ویزازارا انتخاب کرده است میتواند اضافه کردن وابستگان -محل تحویل سند-داده های شخصی راهم خود انتخاب کند.و تاییدیه پرداخت ویزاها در برنامه ریزی ملاقات ارایه دهد.
۵)برای انتصاب ویزا توریستی امریکا مدارکی را باید اماده و ارایه داد:
الف)گذرنامه برای سفر حداقا ۶ماه دارای اعتبار باشد.
ب)اگر تعداد متقاضی ازیک نفر بیشتر باشد باید برای ds160 یک برنامه مجزا تهیه و ارسال کنند.
ت)اگر همراهان زیر ۱۴سال سن داشته باشند باید یک قطعه عکس برای ثبت مشخصات اماده کنند.
۶)پس از سفر به امریکا موقع حضور در ایالت متحده امریکا برای گرفتن عکس و اثر انگشت نیاز یه نسخه چاپی از نامه انتصابی از ds160 و داشتن گذرنامه فعلی و قدیمی برای برنامه کاربردی خود داشته باشید.درغیر این صورت مورد قبول نمیباشد.
۷)متقاضیان توجه کنند موقع حضور در امریکا به هر دلیلی مدارکی که ذکر شد به همراه نداشته باشند از ورود انها خودداری خواهد شد.
ویزای H1 – B، عمومی ترین ویزای کار آمریکا
کسانی که دارای تخصص حرفه ای خاص می باشند در صورتی که از طرف یک کارفرمای آمریکایی دعوت به کار شوند می توانند تقاضای ویزای کار نمایند. در این نوع ویزا داشتن حداقل مدرک لیسانس تایید شده ، و کارفرمای واجد شرایط اداره مهاجرت امریکا از شرایط لازم می باشد. در مواردی که فرد متقاضی مدرک کارشناسی نداشته باشد داشتن سالها تجربه کاری در رشته خاص و توانایی اثبات این ادعا می تواند به متقاضی در خصوص اخذ این نوع ویزا کمک نماید. حداقل مدت زمان صدور این ویزا یک ساله می باشد و همسر و فرزندان زیر بیست و یک سال دارنده ویزای کار می توانند به عنوان همراه وارد آمریکا شوند ولی اجازه کار را نخواهند داشت. برای اخذ این نوع ویزای کار از کشور آمریکا همکاری با یک وکیل مهاجرت در اخذ این نوع ویزا کمک بسیاری به متقاضی خواهد نمود.
در صورتی که کارفرمای امریکایی واجد شرایط لازم اداره مهاجرت را در خصوص درخواست گرین کارت برای نیروی کار خود را داشته باشد، متقاضی می تواند از طریق کارفرمای خود درخواست گرین کارت نماید و اجازه اقامت دائم در امریکا را کسب نماید.
این ویزا برخلاف تبلیغات بعضی ها اصلا منجر به گرین کارت امریکا نمیشود. اما راه هایی دارد که بشود این ویزا را به اقامت دائم تغییر داد.
دقت بفرمایید ،این ویزا سه سال است و تا سه سال بعد(مجموعا ٦سال) قابل تمدید است.
ویزای E1 ، ویزای تجاری (صادرات و واردات)
ویزای تجاری E1 جهت گسترش تبادلات تجاری بین کشور امریکا و کشورهای مورد تایید امریکا می باشد و ملیت های مختلف افراد و شرکتها بر اساس این نوع ویزا می توانند اجازه کار در امریکا را جهت توسعه و تبادل تجاری مستقیم دوطرفه با کشور امریکا (صادرات و واردات) داشته باشند. این افراد نمی توانند از مهارتهای شخصی خود بطور مثال پزشکی، فنی یا وکالت یا غیره استفاده نمایند و می بایستی فعالیت آنان در قالب توسعه یک فعالیت تجاری باشد. مدت زمان این نوع ویزا از دو سال تا پنج سال قابل صدور می باشد و حداقل سرمایه گذاری برای اخذ این گونه ویزا مشخص نمی باشد. افراد واجد شرایط این ویزا عموما اشخاصی هستند که توانایی سرمایه گذاری مداوم در شرکت های تجاری خود را دارند. این نوع ویزا همچنین شامل حال کارمندان اصلی و سطح بالای ان شرکت نیز می شود.
ویزای E2 ، ویزای سرمایه گذاری کوچک از طریق Business Plan یا طرح کسب و کار
افرادی که قصد راه اندازی یک بیزینس با سرمایه شخصی را در امریکا داشته باشند می توانند متقاضی ویزای E2 باشند که متفاوت از دیگر نمونه های ویزای کار آمریکا است. انتخاب نوع بیزینس مورد نظر جهت سرمایه گذاری کاملا می تواند با توجه به توانایی حرفه ای فرد متقاضی تعریف گردد و پس از ورود به امریکا، مدیریت و سوددهی بیزینس کاملا در اختیار متقاضی می باشد. به عنوان مثال متقاضی می تواند با خرید یک سوپرمارکت و یا در بیزینسی جهت خدمات کامپیوتری سرمایه گذاری کند. در ابتدا این نوع ویزا برای مدت دو سال صادر می گردد پس از پایان دو سال ارائه مدارک مالی در خصوص سودده بودن این نوع بیزینس جهت تمدید ویزا لازم می باشد. در صورتی که پس از دو سال متقاضی تمایلی به ادامه بیزینس خود نداشته باشد می تواند قبل از پایان مدت اعتبار ویزای سرمایه گذاری خود، در صورتی که واجد شرایط هر کدام از انواع ویزاهای دیگر باشد می تواند ویزای خود را به نوع دیگر ویزا تغییر دهد. حداقل مبلغ سرمایه گذاری مورد نیاز این نوع ویزا١٥٠٠٠٠دلارامریکا می باشد و با توجه به توان سرمایه گذاری متقاضی این نوع ویزا می تواند تا مبلغ ۲۰۰۰۰۰$ نیزافزایش یابد. مدت زمان لازم جهت انجام کل پروسه و اخذ مجوزهای لازم جهت ورود سرمایه به امریکا و انجام امور اخذ ویزا توسط مجموعه ما١٠تا١٢ ماهه می باشد از مزایای بسیار خوب این نوع ویزا متناسب بودن برای خانواده هایی می باشد که تمایل دارنده در ابتدا به همراه یکدیگر وهمزمان وارد خاک امریکا شوند همسر و فرزندان دارنده ویزای E2 نیز اجازه کار و تحصیل در امریکا را دارند
در این روش، اداره مهاجرت آمریکا به متقاضیانی که قصد سرمایه گذاری و خرید یک بیزنس در آمریکا داشته باشند ویزای اقامت موقت طولانی مدت آمریکا اعطاء میکند. پروسس ویزای E2 تقریبا شش ماه زمان میبرد و ویزا برای متقاضی اصلی, همسر و تمام فرزندان زیر ٢١ سال صادر میشود. ویزای E2 برای مدت ٢ سال اعتبار دارد و به راحتی تا زمانی که متقاضی یک بیزینس در آمریکا باشد، همیشه قابل تمدید خواهد بود. تحت شرایط ویژه ای پس از ورود به آمریکا از طریق برنامه E2 متقاضی و تمام همراهان میتوانند برای اخذ اقامت دائم و گرین کارت آمریکا اقدام کنند.
شرایط کلی برنامه E2: سرمایه گذاری به میزان حداقل ١٥٠,٠٠٠$ در یک بیزنس امریکایی واجد شرایط مالکیت دارایی منقول و غیر منقول به میزان حداقل ٣٠٠,٠٠٠$
مزایا: بدون نیاز به مدرک زبانبدون نیاز به تحصیلات بالابدون شرط سنیصدور ویزا تقریبا در مدت ٦ ماهاثبات داراییهای کمتر نسبت به سایر روشهای مهاجرت سرمایه گذاری
ویزای K-1 وK2 و K3 و K3 ویزای ایالات متحده آمریکا برای نامزدی و ازدواج
با انواع ویزای شاخه K اشنا شویدویزا های شاخه K اصولا ویزاهای زناشویی هستند و مخصوص افرادی هست که با هم نامزد هستند و یا با یکدیگر ازدواج کرده اند .
طبق قانون آمریکا چنانچه یکی از شهروندان آمریکایی با یکی از اتباع کشورهای دیگر ازدواج کند یا نامزد باشد میتواند برای دریافت ویزا و همینطور برای دریافت تابعیت و اقامت همسر خود اقدام کند . البته شرایط برای نامزد و برای همسر قانونی متفاوت میباشد . این ویزاها که به ویزاهای ازدواج و ویزاهای نامزدی معروف است دارای انواع مختلفی میباشد.
در این مقاله قصد داریم که انواع ویزاهایی که به واسطه ازدواج یا نامزدی با یکی از شهروندان آمریکایی را میتوان اخذ کرد را توضیح دهیم . اصطلاحا به این ویزاها ویزای نامزدی و ویزای ازدواج گفته میشود .
ابتدا انواع ویزاهایی که در این زمینه وجود دارد را نام میبریم و سپس هر کدام را به تفصیل توضیح خواهیم داد .
ویزای K1VISA
ویزای K2 VISA
ویزای K3 VISA
ویزای K4 VISA
ویزای نامزدی که به آن در طبقه بندی های ویزاهای کشور آمریکا ویزای K1 VISA گفته میشود مخصوص نامزدان شهروندان آمریکایی میباشد . در واقع صدور این ویزا از سفارت فقط برای اشخاصی میباشد که بتوانند ثابت کنند با یکی از شهروندان آمریکایی نامزد هستند و قصد ازدواج را دارند . پس صدور ویزای K1 یا ویزای نامزدی دارای شرایطی میباشد که عبارتند از :
1- متقاضی باید شهروند آمریکا باشد
2- طرفین ازدواج به لحاظ قانونی مشکل و مانعی برای ازدواج نداشته باشند ( هر دو نفر مجرد باشند).
3- طرفین ازدواج باید ثابت کنند که در 2 سال گذشته با همدیگر ارتباط داشته اند و همدیگر را ملاقات کرده اند .
4- طرفین ازدواج به سن قانونی رسیده باشند .
در صورتی که شرایط بالا مهیا باشد به کسی که نامزد شهروند آمریکایی میباشد ویزای K1 (K1 VISA ) تعلق میگیرد . هنگامی که این ویزا صادر میشود شخص باید به کشور آمریکا سفر کند . مدت این ویزا معمولا 90 روز میباشد . و بهتر است که طرفین ازدواج در طی این مدت با هم ازدواج قانونی داشته باشند . بعد از ازدواج قانونی شخص میتواند برا ی اقامت دایم و تابعیت همسر خود از آمریکا اقدام کند .
شخصی که ویزای K1 را دریافت کرده است میتواند بالافاصله بعد از ورود به خاک آمریکا تقاضای کار کند . منظور این است که شخصی که با ویزای K1 به آمریکا وارد میشود اجازه کار تمام وقت را دارد.
اگر شخصی که به عنوان نامزد شهروند آمریکایی میباشد و ویزای K1 یا همان ویزای نامزدی را میخواهد دریافت کند ؛ دارای فرزند یا فرزندانی باشد که زیر 21 سال باشند و در ضمن مجرد هم باشند میتواند برای فرزندان خود درخواست ویزا دهد در این صورت ویزایی که به فرزندان تعلق میگیرد ویزای K2 نامیده میشود.
ویزای k3 )k3 visa )
مورد بعدی در این مسئله موقعی هست که یک شهروند آمریکایی بخواهد همسر قانونی خود را وارد آمریکا کند در این حالت ابتدا باید فرم ای I-130 پر شود و به اداره مهاجرت آمریکا ارسال شود بعد از تایید شدن این فرم باید صبر کنند تا مراحل بعد از طریق اداره مهاجرت و سفارت آمریکا انجام شود و همسر با گرین کارت وارد آمریکا شود . این پروسه به طور معمول در حدود 1.5 تا 2 سال به طول می انجامد . در این حالت برای این که شخص بتواند همسر قانونی خود را سریعتر وارد آمریکا نماید اقدام به اخذ ویزای K3 برای همسر خود میکند تا همسر خویش را وارد آمریکا کند و شخص پرونده را در داخل آمریکا تکمیل میکند . در واقع ویزا یk3 آمریکا برای راحتی همسران میباشد که موقعی که منتظر تکمیل پرونده و اخذ گرین کارت میباشند در کنار همدیگر باشند . برای صدور این ویزا در واقع دو شرط موجود است :
1= همسر شهروند آمریکایی بودن
2- هنوز جواب فرم I-130 نیامده باشد .
ویزای k4 )k4 visa )
این ویزا مختص فرزندان مجرد و زیر 21 سال همسر میباشد و موقعی که شخصی همسر یک شهروند آمریکایی شده است و قبل از دریافت گرین کارت و اقامت آمریکا میتواند با ویزای k3 وارد آمریکا شود در واقع به ویزایی که به فرزند یا فرزندان همسر تعلق میگیرد ویزای k4 میگویند.
در صورتیکه شما یک شهروند آمریکایی هستید و قصد دارید با یک فرد خارجی ازدواج کنید، یک آپشن برای آوردن نامزد خود به ایالات متحده آمریکا بصورت ویزای غیر مهاجرتی برای ازدواج و زندگی در اینجا دارید.
شما همینطور می توانید برای آوردن فرزندان مجرد نامزد خود به ایالات متحده آمریکا که سن آنها زیر ۲۱ سال است، از طریق همان تقاضای ویزا اقدام کنید.
شهروندان دائم قانونی (دارندگان گرین کارت) ممکن است برای ویزا های نامزدی فایل تشکیل دهند، اگرچه می توانند برای مهاجرت همسر جدید خود پس از ازدواج تقاضا کنند.
ویزای K1 ( ویزای نامزدی ) برای نامزد یک شهروند آمریکایی صادر می شود تا بتواند نامزد خود را برای ازدواج به آمریکا بیاورد.
1- درخواست کننده ویزا باید یک شهروند آمریکایی باشد .
2- هر دو از نظر قانونی مشکلی برای ازدواج کردن نداشته باشند .
3- فردی که ملیت آمریکایی ندارد باید به هدف ازدواج وارد خاک آمریکا شود و باید در مدت ۹۰ روز این ازدواج صورت گیرد .
4- دو نفری که قصد ازدواج دارند باید در دو سال گذشته هم دیگر را به صورت حضوری و شخصا ملاقات کرده باشند .
برای این که این ازدواج قانونی باشد هر دو طرف باید به سن قانونی رسیده باشند و یا اگر طلاق گرفته اند ، باید تمام مراحل قانونی طلاق را انجام داده باشند و قانونا از همسر قبلی خود جدا شده باشند . برای نمونه اگر یک شهروند آمریکایی با یک شهروند غیر آمریکایی ازدواج کند و همسر خود را به آمریکا آورده باشد و سپس در خارج از آمریکا درخواست طلاق داده باشد ، این باعث می شود که او نتواند به صورت قانونی با نامزدش ازدواج کند . تا زمانی که طلاق با همسر قبلی به صورت قانونی در آمریکا انجام شود . همچنین کسانی که قصد ازدواج با خاله زاده ، عمه زاده ، عموزاده و یا دایی زاده خود را دارند ، قوانین ایالتی و یا محل اقامت آنها ممکن است مانع برای گرفتن ویزای نامزادی باشد .
اداره مهاجرت ازدواجی را که در یک کشور و یا ایالت به صورت قانونی باشد را معمولاً میپذیرد . قصد ازدواج داشتن در ۹۰ روز الزامی است . ولی هنگامی که نامزد شما وارد خاک آمریکا شود ، اگر ازدواج ظرف ۹۰ روز صورت نگیرد ، این بدان معنا نیست که آنها دیگر نمی توانند ازدواج کنند و یا ویزای خود را تغییر دهند . ولی ویزای نامزدی آنها باطل خواهد شد . بهتر است که برای جلوگیری از هر نوع پیچیده گی ، ظرف ۹۰ روز ازدواج انجام شود .
برای شرط آشنا بودن و ملاقات در دو سال گذشته یک استثنا وجود دارد ، به این صورت که اگر درخواست کننده بتواند ثابت کند که عدم این کار به خاطر یک سری مشکلات مثل مشکلات فرهنگی ، اجتماعی ، آداب و یا رسوم بوده است، امکان لغو این شرط وجود دارد .
خلاصه فرآیند اعطای ویزا و ارسال پستی آن:
ویزای نوع K-1 یک ویزای موقت ایالات متحده امریکاست که تنها به منظور ازدواج در آمریکا صادر می شود. این ویزا، اجازه اقامت در آمریکا را بطور طولانی نمی دهد. شما ۹۰ روز زمان دارید تا پس از ورود نامزد خود به خاک آمریکا ازدواج کنید. در صورتیکه یکی از طرفین قصد تحصیل یا کار در آمریکا را داشته باشد، می بایستی یک درخواست دیگر برای او اعلام کنید یا وضعیت او را برای یک ساکن دائم (دارنده گرین کارت) تغییر دهید.
تا زمان وقوع ازدواج، نامزد شما به عنوان یک غیر مهاجر در نظر گرفته می شود. نامزد شما ممکن است تنها یک مرتبه برای ویزای نامزدی وارد خاک کشور آمریکا شود. اگر نامزد شما پیش از ازدواج کشور را ترک کند بدون یک ویزای جدید نمی تواند مجدداً وارد آمریکا شود. اگر ازدواج طی زمان ۹۰ روز روی ندهد، یا نامزد شما با فرد دیگری ازدواج کنید (شهروند آمریکایی که درخواست را برای او پر نموده است)، نامزد شما لازم است آمریکا را ترک کند.
در صورتیکه نامزد شما قصد زندگی و کار دائم را در آمریکا دارد، می بایستی پس از ازدواج برای اقامت دائم درخواست و اقدام نماید (اگر نامزد شما پس از ازدواج مایل نیست یک شهروند دائم باشد، نامزد شما/همسر جدید شما باید خاک آمریکا را طی ۹۰ روز از پذیرش غیر مهاجرتی اولیه خود ترک کند).
شرایط و فعالیتهای خاص منجر به عدم صلاحیت متقاضی اخذ ویزا می گردد. مثالهایی در ذیل آورده شده است:
افسر کنسولی به متقاضی در مورد شرایط عدم صلاحیت برای ویزا، لغو عدم صلاحیت و عملکرد حذف ویزا اطلاع می دهد. به مقاله travel.state.Gov مراجعه کنید تا اطلاعات لیست جامع در مورد عدم صلاحیت متقاضی را بیابید.
مدت زمان در هر مورد متفاوت است و بستگی به شرایط آن دارد. در برخی افراد به دلیل آنکه متقاضی دستورالعمل ها را به دقت دنبال نمی کند یا اطلاعات ناقص ارائه می دهد، تاخیر ایجاد می شود. لازم است که آدرس و شماره تلفنهای صحیح ارائه شود. بعلاوه سفارت یا کنسولگری ممکن است نیاز به چک کردن شرایط امنیتی متقاضی داشته باشد. بررسی های امنیتی نیز زمان بر خواهند بود.
بعد از ازدواج، همسر جدید شما در ابتدا، اقامت دائم مشروط را برای دو سال دریافت می کند. اقامت دائم مشروط زمانی اعطا می شود که از زمان ازدواج کمتر از ۲ سال گذشته است. تفاوت بین اقامت مشروط و اقامت دائم غیر مشروط آن است که وضعیت اقامت غیردائم شما در ۲ سال از زمان اعطای آن، باطل می شود مگر آنکه با موفقیت طی تقاضای خود آنرا از حالت مشروط خارج کنید. به عنوان یک زوج جدید، بایستی هر چه سریعتر طی ۹۰ روز پیش از دومین سالگرد اعطای اقامت دائم مشروط به همسر خارجی شما از طریق فرم I-751 تشکیل فایل دهید.
گام اول- تشکیل فایل در USCIS از طرف نامزد خود
شما به عنوان یک شهروند آمریکایی، برای نامزد خارجی خود در اداره محلی خدمات مهاجرت و اقامت آمریکایی خود درخواست کنید (فرم I-129F)
نکته: شما نمی توانید این تقاضا را در سفارت، کنسولگری یا اداره مهاجرت آمریکا در خارج از کشور اعلام کنید.
راهنمایی: در عوض اینکه مدت طولانی پشت خط تماس با دفتر USCIS باشید، وقت مصاحبه را بصورت آنلاین از وب سایت USCIS بگیرید.
گام دوم– نامزد یک ویزا در کنسولگری آمریکا کشور محل زندگی خود می گیرد.
بعد از آنکه USCIS تقاضا را تایید نمود، درخواست را برای سفارت یا کنسولگری که نامزد شما برای ویزای غیر مهاجرتی K-1 اقدام خواهد نمود، ارسال می کند. به محض تایید، ویزا روی پاسپورت او الصاق می شود و آماده سفر به ایالات متحده آمریکا می گردد.
بعد از دریافت ویزای نامزدی چه کنیم؟
زمانیکه با موفقیت ویزای K-1 را دریافت نمودید، شما آماده ورود به آمریکا هستید. در ذیل اطلاعات و مراحلی فهرست شده اند که شما و نامزد تان باید پس از ورود به آمریکا طی کنید.
گام سوم– ورود به ایالات متحده آمریکا
پس از دریافت ویزای نامزدی، نامزد شما از طریق اداره مهاجرت آمریکا در فرودگاه ورودی وارد کشور می شود. افسر مهاجرت آمریکا به او دستورالعملهای در خصوص عملکرد در بدو ورود ارائه می دهد.
گام چهارم- نامزد شما می تواند برای کارت امنیت اجتماعی اقدام کند. مزیت های بسیاری برای داشتن کارت امنیت اجتماعی وجود دارد. یعنی همان کارت سوشیال سکوریتی نامبر
ساکن دائم ایالات متحده آمریکا نیاز به کد امنیت اجتماعی یا سوشیال سکوریتی نامبر دارد تا:
– بتواند در ایالات متحده آمریکا کار کند
– بیزینس با یک بانک یا موسسه مالی انجام دهد.
– مالیات را بپردازد
– برای اهداف دیگری که فهرست نشده اند
برای کسب اطلاعات بیشتر، به وب سایت امنیت اجتماعی مراجعه کنید.
گام پنجم- ازدواج
شرط اصلی ویزای K-1 ازدواج طرفین طی مدت ۹۰ روز از زمان ورود نامزد است.
گام ششم- اقدام جهت اقامت دائم (گرین کارت) بوسیله تشکیل پرونده برای تثبیت وضعیت
در صورتیکه هدف شما کار یا زندگی در امریکاست، پس از ازدواج، فرد می بایستی فرم I-485 پر کند تا به عنوان شهروند دائم ثبت شود یا وضعیت خود را در اداره USCIS منطقه اقامت خود در ایالات متحده تثبیت کند.
شما باید سوگندنامه حمایت- فرم I-864 -را در اداره USCIS برای تقاضای همسر خود مبنی بر تغییر وضعیت به یک شهروند دائم قانونی (LPR) پر کنید.
دو فرم ذیل را در نزدیکترین اداره USCIS تکمیل کنید.
– فرم I-4885 – تقاضای ثبت نام برای اقامت دائم یا تثبیت وضعیت
– فرم I-864 – سوگند نامه حمایت
گام هفتم- حذف شرایط وضعیت دائم برای همسر جدید شما
اقامت دائم که شما طی این ازدواج دریافت کرده اید مشروط است. بدین معنی که گرین کارت همسر شما طی ۲ سال باطل می شود. شما می بایستی تقاضای I-751 را پر کنید تا این وضعیت مشروط را حذف کنید.
سوال و جواب
❓سوال: من با نامزدم دوبی آشنا شدیم. او شهروند آمریکاست و مسیحی. من اما مسیحی نیستم و تاجیک هستم. ما خواستیم در دوبی ازدواج کنیم, و او میخواهد من بتوانم از طریق کارت سبز به آمریکا بیایم. اما به ما اجازه ازدواج ندادند. آیا میتوانیم در سفارت کشور تاجیکستان در دوبی ازدواج کنیم؟
ج: خیر. ازدواج شما برای مهاجرت فقط وقتی قابل قبول است که با اجازه کشوری باشد که در خاک ان در لحظه قسم ازدواج حضور دارید. گرچه سفارت خاک ان سفارت محسوب یشود, ولی ازدواج شما از نظر اداره مهاجرت آمریکا قا بل قبول نخواهد بود
❓سوال: پس باید چه کار کنیم؟
ج. در کشور سوم ازدواج کنید
❓سوال: همسر من میخوا هد, حضانت ما لی من را برای ویزای مهاجرت از طریق ازدواج بر عهده بگیرد. وی کار ندارد ولی حساب بانکی دارد با وجه نقد, آیا میتوانیم از ان استفاده کنیم؟
ج.بله
❓سوال: آیاهمسربرای حضا نت ما لی موظف است اسم من را به ان حساب مشخص بانکی اضافه کند؟
ج.خیر
❓سوال: نامزدم سالها همسایه ما در ایران بود. ما از بچه گی ایشان را میشناختیم. الان در امریکا است و شهروند آمریکا شده است. ۳ سال پیش دیدمش و از من خوا ستگا ری کرد, اما پدرم نپذیرفت. الان پدرم اجازه داده. آیا میتوانم با ویزای نامزدی به آمریکا بروم و ازدوا ج کنم؟
ج. برای ویزای نامزدی باید طی دو سال گذاشته حداقل یک با ر همدیگر را دیده باشید
❓سوال: آیا میتوانیم با خطبه عاقد پشت تلفن ازدواج کنیم؟
ج.خیر
❓سوال: برای آمدن شما فکر میکنید بهتر است ازدواج کنیم یا نامزدی کافی است؟
ج.بسته به شرایط پرونده شما دارد, با وکیل مشورت کنید
❓سوال: همسر من ملک در ایران دارد, آیا میتوانیم به جای حضانت ملی در ویزای ازدواج استفاده کنیم؟
ج.خیر
❓سوال: آیا میتوانیم ملک شوهرم را فروخته و وجه را به آمریکا آورده و به جای حضانت ما لی برای ویزای مهاجرتی از طریق ازدواج من استفاده کنیم؟
ج.احتمالا بله
❓سوال: شوهرم شهروند آمریکاست, میخواهیم ملک اش را فروخته , وجه را به آمریکا آورده و برای حضانت ما لی استفاده کنیم. آیا باید جواز اوفک بگیریم؟
ج.بله. هم برای فروش ( قبل از فروش) و هم برای آوردن پول
❓سوال: این وجه چقدر باید باشد؟
ج.بسته به شرایط پرونده فرق میکند. و معمولا تنها وکیل پرونده میتواند اظهار نظر نزدیک به واقع در مورد این مساله داشته باشد
امیدواریم اطلاعات فوق برای شما کامل و جالب بوده باشد